You are here

blogs

laurenti's picture

Sa nga ju njohin "mësuesen Karen"?

Unë personalisht jo, por njoh shumë nga shoqet e saj, e shoh në sytë e vajzës sime që, mbasi kthehet nga ora e "Informatikës" e mbasi hap portatilin tim, më kërkon "ndihmë": Papà, dov'è MicrosoftWord che abbiamo "studiato" oggi? Perché non trovo mai i pulsanti "Start" e "Programmi" come a scuola? Unë i përgjigjem shkurt: Kliko "Programe" e pastaj "OpenOffice.org Writer", është njësoj! Por vajza këmbëngul: Ma no... la maestra dice di no... . Mirë, ti bëj si të them unë, do të shkoj unë në shkollë të bisedoj me "mësuesen" tënde....

laurenti's picture

Pa (shumë) fjalë!

Open Source: 
suse's picture

ubuntu 8.10 displayconfig probleme me ndrrimin e madhsis pas instalimit 640x400

Prshndetje e kam instalu ubuntu 8.10 por vetm me ket Bildschirmauflösung 800x400 por problemi asht nuk mund ta ndrror
per momentin ne ubuntu 8.4 e kam 1280x1024_50 Hz
i njejti problem ka qen me ubuntu 8.4 por ktu e kam ndrru ne ket meny ( sudo displayconfig-gtk )
kurse ne 8.10 nuk funksionon ne ket mnyr
nese din dikush si mund ta ndrroj .
flm.

Internet: 
Sisteme Operativë: 
Programe: 
Desktop Environment: 
laurenti's picture

Përditësimi i sitit në Drupal 6.6

Për shkak të http://drupal.org/node/324824 sapo është kryer përditësimi i sitit në Versionin 6.6 të Drupal.
Përditësimi (6.4 --> 6.5 --> 6.6) u krye pa probleme: siti u vendos për vetëm 15 min në modalitetin "Mirëmbajtje".

Upgrade është i këshillueshëm për të gjithë ata që përdorin DRUPAL në versionet e prekur nga problemet e përshkruar në faqen zyrtare të Drupal, dhe kryhet duke ndjekur këtë proçedurë të thjeshtë:

1- Lidhja në sit si përdorues 1 (përdoruesi admin që ka krijuar për herë të parë sitin)
2- Ndryshimi i modalitetit të funksionimit të sitit në "Jashtë linje"

laurenti's picture

Serveri i ri i përkthimeve

[img_assist|nid=1293|title=|desc=|link=none|align=left|width=75|height=100]Duke filluar nga dita e sotme vihet në punë serveri i ri eksperimental i përkthimeve në linjë. Pjesa "eksperimentale" ka të bëjë vetëm me makinën ku është instaluar shërbimi: duhet kryer akoma "tarimi" në ngarkesë të plotë pune për të përcaktuar në menyrë të saktë kërkesat e nevojshme hardware dhe banda në regjim pune.

Open Source: 
Lajme & Lajmërime: 

Faqet

Subscribe to RSS - ditarë