You are here

blogs

AlbLinux's picture

Aventura me AlbLinux.net (ish probleme me provider-in)

Ok...ndryshova titullin :-)
Jashtë bie borë :-) Ok...gjeta një pc të vjetër të hedhur në një qosh: për t'u ndezur ndizet. I shtova një skedë rrjeti, 128 me RAM dhe...direkt në rrjet. Instalimi i debian/stable shkoi pa probleme (net-install).
Mbasi siti të jetë në linjë dhe të funksionojë rregullisht duhet shtuar një udhëzues i përditësuar mbi instalimin e një serveri debian: është me të vërtetë një kënaqësi të shohësh si punon në menyrë të mrekullueshme edhe tek një pc i vjetër!
Konfigurova versionet stabël të Apache2, php4, Mysql4.01 e Postfix: konfigurimi i afrohet atij të kryer nga provider-i i hapsirës web.

AlbLinux's picture

Probleme me provider-in e AlbLinux.net

Viti i Ri, probleme të reja :-)Mesa duket, provider-i që afronte hosting për sitin tonë është zhdukur nga qarkullimi! Ka fikur serverët dhe telefonët: asnjë mundësi për rekuperimin e kopjeve të databazës apo files e sitit.Sidoqoftë, ja masat e marra:1- Kalimi tek një provider i ri (me pasojat që rrjedhin nga ky kalim: shpenzime plus të paparashikuara);2- Blerja e domain-it të ri AlbLinux.org, që do të ridrejtohet në të njëjtën hapsirë web sikurse AlbLinux.net;Kryer në lokale: 3- Transformimi i të dhënave nga PHP-Nuke në Drupal: 3.1 - Emigrim me sukses i përdoruesve

Faqet

Subscribe to RSS - ditarë