Mirësevini!
Përdorues i ri?
AlbLinux është gati t'ju ndihmojë në hapat e parë në Universin GNU/Linux.
Përdorues me eksperiencë?
Jeni i mirëpritur, AlbLinux ka nevojë për kontributin e të gjithëve!

laurenti's picture

Debian 12.3 image release delayed

Due to an issue in the ext4 file system with data corruption in kernel 6.1.64-1, we are pausing the planned Debian 12.3 point release images for today while we attend to fixes.
Please do not upgrade any systems at this time, we urge caution for users with UnattendedUpgrades configured.

Për më tepër, këtu.

Forume: 
Sisteme Operativë: 
laurenti's picture

Lëshohet Debian 12 "bookworm"

Mbas 1 viti, 9 muajsh e 28 ditësh me zhvillime, projekti Debian është krenar në prezantimin e versionit të ri stabël 12 (emri në kod "bookworm").

"bookworm" do të suportohet për 5 vjetët e ardhshëm, falë punës së kombinuar të grupit për sigurinë e Debian dhe të grupit Debian Long Term Support.

Në përputhje me vendimin e përgjithshëm të 2022 në lidhje me firmware jo të lirë, është shtuar një seksion i ri në arkiv që mundëson veçimin e firmware jo të lirë nga paketët e tjerë jo të lirë:

Forume: 
Sisteme Operativë: 
laurenti's picture

Lëshohet LibreOffice 7.3

Arrin dhe është gati për tu shkarkuar LibreOffice 7.3 Community, versioni i ri i suite open source për të shkruar, krijuar spreadsheet, prezantime dhe grafikë. Duke klikuar këtu mund ta shkarkoni në versione për Windows, macOS dhe Linux, në gjuhën e dëshiruar (edhe në shqip?).

Forume: 
Open Source: 
laurenti's picture

Lëshohet GNOME 41

Projekti GNOME sapo ka lëshuar versionin e ri të ambientit të tij desktop open source, GNOME 41.

GNOME 41 është rezultati i gjashtë muajve punime dhe përfshin një sërë përmirësimesh të ndjeshme dhe funksione të reja, si dhe shumë përmirësime të funksioneve ekzistues.

Desktop Environment: 
laurenti's picture

Lëshohet Debian 11 "bullseye"

Mbas 2 vitesh, 1 muaji dhe 9 ditë zhvillimi, projekti Debian prezanton versionin e ri stabël 11 (emri në kod "bullseye"), që do të suportohet për 5 vitet në vijim falë punës së kombinuar të Debian Security team dhe Debian Long Term Support team.

Lajmërimi i plotë (në anglisht) mund të lexohet tek faqja zyrtare e Projektit Debian.

Forume: 
Sisteme Operativë: 

Faqet

Subscribe to AlbLinux RSS