You are here

GNOME

Ambienti i punës dhe zhvillimit GNOME

sokolnushaj's picture

A di ndonje nga ju funksionin e cronit se manxiu jeten

Cuna a ka ndonje ketu qe te ndihmon me cron se ma nxiu jeten.
Une kam bere ket scriptin ketu:

#!/bin/bash

# a simple script to capture 2 hr of tar
mplayer -vc null -vo null -ao pcm:fast:waveheader:file=stream.wav "http://tar.serverroom.us:9078/" &
# the & sets the job running in the background

sleep 1m

kill $! # kill the most recently backgrounded job
------------------------------------------------------
#improve sound quality and volume using sox
sox stream.wav -n stat > stats 2>&1 || exit 1
VOL=$(grep 'Volume' stats | sed 's/^.*[ \t]//')

Sisteme Operativë: 
Programe: 
Desktop Environment: 
Seksioni Kernel: 
Udhëzues: 
albanianwizard's picture

Albanian Wizard | Blogu i studenteve shqiptare

Ne rradhe te pare urime per punen dhe shpresoj se userat e linux do te shtohen dhe sdo jene kaq pak si tani..
Doja te lajmeroja per nje blog shqiptare te dedikuar IT, informatikes ne pergjithesi dhe elektronikes.
http://albanianwizard.org Nje blog shume i veçant dhe nga te paret ne lloin e tyre krejt ne shqip.
Ne te do te gjenden shume informacione rreth IT, akritektures, programimit , sistemeve operative dhe veçanerisht atyre Linux (pasi edhe une jam perdorues i linux) dhe siguris ne pergjithesi.

Sisteme Operativë: 
Desktop Environment: 
Lajme & Lajmërime: 
Seksioni Kernel: 
suse's picture

ubuntu 8.10 displayconfig probleme me ndrrimin e madhsis pas instalimit 640x400

Prshndetje e kam instalu ubuntu 8.10 por vetm me ket Bildschirmauflösung 800x400 por problemi asht nuk mund ta ndrror
per momentin ne ubuntu 8.4 e kam 1280x1024_50 Hz
i njejti problem ka qen me ubuntu 8.4 por ktu e kam ndrru ne ket meny ( sudo displayconfig-gtk )
kurse ne 8.10 nuk funksionon ne ket mnyr
nese din dikush si mund ta ndrroj .
flm.

Internet: 
Sisteme Operativë: 
Programe: 
Desktop Environment: 
laurenti's picture

GNOME 2.24 midis nesh!

GNOME 2.24 është versioni më i ri i GNOME Desktop: një mjedis desktop shumë i përhapur dhe për shumë piataforma. Objektivi i GNOME është të jetë i lehtë në përdorim, stabël dhe të ketë një suport të klasës së parë për përdorshmërinë dhe internacionalizimin.
[img_assist|nid=1309|title=|desc=|link=url|url=http://library.gnome.org/misc/release-notes/2.24/index.html.sq|align=center|width=200|height=150]

Desktop Environment: 
Lajme & Lajmërime: 
Subscribe to RSS - GNOME