You are here

kernel linux

laurenti's picture

Linux vlen një miliard dollarë.

Dy studiues të Universitetit spanjoll të Oviedo kanë publikuar një studim që ka të bëjë me vlerën ekonomike të linux kernel 2.6.30.

Duke u mbështetur në algoritmin Constructive Cost Model (COCOMO 81), kanë përcaktuar që vlera e këtij versioni të kernel të linux tejkalon një miliard dollarët. Shifër kjo që ka të bëjë me koston e studimit dhe zhvillimit të një versioni të vetëm të kernel.

Seksioni Kernel: 
laurenti's picture

Kernel 2.6.31 në Debian Lenny

Sot pasdite u mora me konfigurimin e një serveri të ri: Si gjithmonë instalimi u krye nga një net-install me versionin 5.02 të Debian(Lenny). Ok, instalim i "virgjër", vetëm paketat bazë, asnjë paketë shtesë.
M.q.s. serveri do të instalojë Asterisk PBX, mendova të "optimizoj" pak kernel-in, e pse jo, të përdorja versionin e fundit stabël, 2.6.31-6.

Ok, shkarkoj kernel nga kernel.org, kryej ndryshimet në parametrat e konfigurimit dhe jap:
fakeroot make-kpkg --initrd --append-to-version=-ast01-lw kernel_image kernel_headers

Forume: 
Seksioni Kernel: 
sokolnushaj's picture

A di ndonje nga ju funksionin e cronit se manxiu jeten

Cuna a ka ndonje ketu qe te ndihmon me cron se ma nxiu jeten.
Une kam bere ket scriptin ketu:

#!/bin/bash

# a simple script to capture 2 hr of tar
mplayer -vc null -vo null -ao pcm:fast:waveheader:file=stream.wav "http://tar.serverroom.us:9078/" &
# the & sets the job running in the background

sleep 1m

kill $! # kill the most recently backgrounded job
------------------------------------------------------
#improve sound quality and volume using sox
sox stream.wav -n stat > stats 2>&1 || exit 1
VOL=$(grep 'Volume' stats | sed 's/^.*[ \t]//')

Sisteme Operativë: 
Programe: 
Desktop Environment: 
Seksioni Kernel: 
Udhëzues: 
albanianwizard's picture

Albanian Wizard | Blogu i studenteve shqiptare

Ne rradhe te pare urime per punen dhe shpresoj se userat e linux do te shtohen dhe sdo jene kaq pak si tani..
Doja te lajmeroja per nje blog shqiptare te dedikuar IT, informatikes ne pergjithesi dhe elektronikes.
http://albanianwizard.org Nje blog shume i veçant dhe nga te paret ne lloin e tyre krejt ne shqip.
Ne te do te gjenden shume informacione rreth IT, akritektures, programimit , sistemeve operative dhe veçanerisht atyre Linux (pasi edhe une jam perdorues i linux) dhe siguris ne pergjithesi.

Sisteme Operativë: 
Desktop Environment: 
Lajme & Lajmërime: 
Seksioni Kernel: 
AlbLinux's picture

New Kernel Configuration System; v0.6

Sistemi i ri për konfigurimin e kernel të linux ka arritur në versionin 0.6. Të rejat janë me të vërtetë të shumta.
Kuriozë?
Klikoni këtu.

Seksioni Kernel: 
Subscribe to RSS - kernel linux