You are here

blogs

laurenti's picture

GNOME 2.20

Pas dy ditësh do të lëshohet GNOME 2.20 :-)
Për fat të keq do të jem jashtë për punë ditën e lëshimit, prandaj ftoj ndonjë prej anëtarëve të AlbLinux të shkruajë artikullin me njoftimin zyrtar.

Ndërkohë, janë përgatitur "Shënimet e lëshimit" të GNOME 2.20 në shqip. Nëse keni kohë, hidhini një sy të shpejtë për të gjetur ndonjë gabim shkrimi/përkthimi në versionin në shqip.

Adresa nga ku mund të lexohet versioni HTML i shënimeve është: http://www.gnome.org/start/2.20/notes/sq/
ndërsa për të shikuar direkt përkthimin, duhet të klikoni tek: http://svn.gnome.org/viewcvs/gnomeweb-wml/trunk/www.gnome.org/start/2.20... (17/09/2007).

laurenti's picture

Të instalojmë Google Earth në Debian (Etch ose çdo version tjetër superior)

Akoma dhe 2-3 ditë dhe fillojnë pushimet edhe për mua :-)
Dje fillova të sistemoj makinën dhe... nuk arrij të gjej më asnjë nga hartat rrugore (mesa duket vajzat e mia do të kenë zbuluar ndonjë lojë të re për të kaluar kohën).
Ok... para se të nisem do të blej të reja, tani për tani mjafton ... Google, dhe më saktësisht Google Earth.
Nuk po vazhdoj me përshkrimin e programit, besoj që ju të gjithë e njihni: po ndalem vetëm në hapat e instalimit në Debian.
Instalimi është i thjeshtë:

cd
mkdir debs && cd debs
sudo aptitude install googleearth-package

Elysium444's picture

Gnome vs KDE

para nje jave kalova ne KDE mbas shum e shum kohesh duke punuar ne Gnome. Dhe ajo qe arrita si konkluzion eshte qe Gnome+beryl nuk krahasohen fare me kde. Gnome harxhon shume pak procesor dhe eshte praktik ka me shum mundesi modifikimi sesa KDE duke perjashtuar avantzhet e KDE per "multiple wallpaper" qe eshte dicka e mire. Gjithsesi akom skam provuar KDE me beryl por besoj se do kthehem ne GNOME edhe per shume kohe ne vazhdim...

P.S. Nqs dini ndonje avantazh te vecante qe ka KDE dhe Gnome nuk e ka, Ju lutem shkruani nje koment.

-Elysium444

laurenti's picture

I zënë, tepër i zënë....

Kohët e fundit, për arsye pune, më është dashur të lëviz shumë.
Se nga një anë sa më sipër tranformohet në rrjedhoja pozitive përsa i takon aktivitetit tim profesional, nga ana tjetër, në menyrë të pashmangshme, sjell disa efekte jo pozitive.
Thjesht duke i hedhur një sy datave të shkrimeve të fundit në portal mund të kuptohet që është zvogëluar në menyrë tepër të ndjeshme koha që zakonisht i kushtoj mbarëvajtjes së portalit (shtimit të lajmeve/artikujve, udhëzuesve, etj... edhe pse në menyrë të papritur është regjistruar gati dyfishimi i numrit të vizitave ditore).

laurenti's picture

Të përdorim APT për të krijuar një CD plot me software

Sikurse të gjithë e dimë, një nga kërkesat e sistemit Debian GNU/Linux apo Ubuntu është përditësimi periodik, duke filluar nga 1 herë në ditë (për sistemet testing/unstable) deri të paktën 1 herë në muaj (për sistemet stable).
Sa më sipër është një komoditet për të gjithë ne (programe të sigurt dhe gjithmonë të përditësuar) që zakonisht përdorim të paktën një linjë xADSL por, po në Shqipëri?

Është një nga pyetjet që më bëri një shok nga Shqipëria: ok, filluam t'u këshillojmë dhe instalojmë klientëve Debian/Ubuntu në kompjuterët e tyre por, si i bëhet me update/upgrade të programeve të instaluar? Jo të gjithë këtu kanë lidhje të shpejtë internet....

Faqet

Subscribe to RSS - ditarë