Mirësevini!
Përdorues i ri?
AlbLinux është gati t'ju ndihmojë në hapat e parë në Universin GNU/Linux.
Përdorues me eksperiencë?
Jeni i mirëpritur, AlbLinux ka nevojë për kontributin e të gjithëve!

AlbLinux's picture

ISC DHCPDv3, remote root compromise

ISC DHCPDv3, remote root compromise
Një bug i rëndë sigurie në shërbimin DHCPD që afron mundësinë të bëhesh root nga jashtë komjuterit!

AlbLinux's picture

Mozilla RC2

Mozilla RC2
Mbas këshillave të shumta, bug report dhe coding të ndryshëm u lëshua RC2 di Mozilla.

AlbLinux's picture

Filesystem i Linux arrin kuotën 15 Terabyte

Filesystem i Linux arrin kuotën 15 Terabyte

Aktualisht filesystem i Linux është i aftë të manazhojë në maksimum deri 2 Terabyte; ky limit është prezent edhe tek sistemet me 64 bit, sepse zakonisht të ndryshueshmet e përdorura pë të memorizuar block offset e një disku deklarohen si unsigned apo int me 32-bit. Por, falë një patch të elaboruar nga Peter Chubb, tashmë "pinguini" mund të manazhojë disqe deri më 15 Terabyte. Ky patch mund të përdoret për kernel 2.5.x. Kujt i intereson të mësojë më shumë mund të shkojë këtu; patch mund të shkarkohet këtu.

AlbLinux's picture

Linux Hap pas Hapi

Linux Hap pas Hapi
Lind një mirror i ri i Linux Step By Step: një pafundësi dokumentesh për kë dëshiron të përdorë linux nga A tek Z...

AlbLinux's picture

iptables/kernel

iptables/kernel
Dje është dhënë njoftimi mbi një 'të çarë' të madhe sigurie në brendësi të Network Address Translation (NAT).

Faqet

Subscribe to AlbLinux RSS