Mirësevini!
Përdorues i ri?
AlbLinux është gati t'ju ndihmojë në hapat e parë në Universin GNU/Linux.
Përdorues me eksperiencë?
Jeni i mirëpritur, AlbLinux ka nevojë për kontributin e të gjithëve!

laurenti's picture

Lëshohet GNOME 41

Projekti GNOME sapo ka lëshuar versionin e ri të ambientit të tij desktop open source, GNOME 41.

GNOME 41 është rezultati i gjashtë muajve punime dhe përfshin një sërë përmirësimesh të ndjeshme dhe funksione të reja, si dhe shumë përmirësime të funksioneve ekzistues.

Desktop Environment: 
laurenti's picture

Lëshohet Debian 11 "bullseye"

Mbas 2 vitesh, 1 muaji dhe 9 ditë zhvillimi, projekti Debian prezanton versionin e ri stabël 11 (emri në kod "bullseye"), që do të suportohet për 5 vitet në vijim falë punës së kombinuar të Debian Security team dhe Debian Long Term Support team.

Lajmërimi i plotë (në anglisht) mund të lexohet tek faqja zyrtare e Projektit Debian.

Forume: 
Sisteme Operativë: 
penguin's picture

Pak nga eksperinca ime me Linux - Debian Distros

E kam filluar me Linux diku nga viti 2000. Mbaj mend qe atehere kam blere nje CD ne nje reviste kompjuteri dhe ne te ishte Linux Mandrake. E instalova por nuk i dhashe rendesi, Vazhdova te perdor Windows. MS DOS e kam perdorur qe ne 1990. Pak me vone do kem provuar Turbo Linux por nuk ngeca as tek ky.. Me vone ( mbase 2002) gjeta CD e Red Hat dhe e instalova , por prape u ktheva ne Windows. Dhe keshtu vazhdova me Windows duke testuar here pas here ndonje Linux (Ubuntu apo Mint, etj.). Ca kohe (diku ne 2011 ) luaja me Puppy Linux ....

Forume: 
Desktop Environment: 
laurenti's picture

Apollo 11 in Real Time

Nuk e di sa nga ju kanë përjetuar direkt një nga misionet më emocionues të njerëzimit, zbritjen në Hënë: unë jo sigurisht.

Forume: 
laurenti's picture

IBM: 34 miliard për Red Hat

Përfundon blerja e Red Hat nga ana e IBM. Operacioni ishte tashmë i njohur që prej tetorit të vitit të kaluar, nga një njoftim për shtyp që bënte të njohur edhe sasinë e investimit ekonomik vënë në dipozicion: 34 miliard dollarë. Një shifër me të vërtetë e stërmadhe (e treta në madhësi për operacione të ngjashme), me të cilën grupi i Armonk investon në menyrë të vendosur drejt cloud hibrid.

Administratori i deleguar i Red Hat, Jim Whitehurst, do të vazhdojë të udhëheqë ndërmarrjen, por do të marrë pjesë tek management i IBM duke pasur si referues direkt Ginni Rometty (CEO).

Sisteme Operativë: 

Faqet

Subscribe to AlbLinux RSS