Mirësevini!
Përdorues i ri?
AlbLinux është gati t'ju ndihmojë në hapat e parë në Universin GNU/Linux.
Përdorues me eksperiencë?
Jeni i mirëpritur, AlbLinux ka nevojë për kontributin e të gjithëve!

AlbLinux's picture

HACKING (loje apo dicka me shume)?

Cfare eshte hack!! Hack eshte nje terme i madhe i perdorur zakonisht neper Internet apo edhe revista e libra...

AlbLinux's picture

PHP 4.2.1

PHP 4.2.1

Së shpejti do të lëshohet versioni i ri i PHP. Në këtë version kemi korigjime mbi disa bug të versionit të kaluar. Lajmërimin zyrtar dhe listën e plotë të ndryshimeve e gjeni këtu.

AlbLinux's picture

ISC DHCPDv3, remote root compromise

ISC DHCPDv3, remote root compromise
Një bug i rëndë sigurie në shërbimin DHCPD që afron mundësinë të bëhesh root nga jashtë komjuterit!

AlbLinux's picture

Mozilla RC2

Mozilla RC2
Mbas këshillave të shumta, bug report dhe coding të ndryshëm u lëshua RC2 di Mozilla.

AlbLinux's picture

Filesystem i Linux arrin kuotën 15 Terabyte

Filesystem i Linux arrin kuotën 15 Terabyte

Aktualisht filesystem i Linux është i aftë të manazhojë në maksimum deri 2 Terabyte; ky limit është prezent edhe tek sistemet me 64 bit, sepse zakonisht të ndryshueshmet e përdorura pë të memorizuar block offset e një disku deklarohen si unsigned apo int me 32-bit. Por, falë një patch të elaboruar nga Peter Chubb, tashmë "pinguini" mund të manazhojë disqe deri më 15 Terabyte. Ky patch mund të përdoret për kernel 2.5.x. Kujt i intereson të mësojë më shumë mund të shkojë këtu; patch mund të shkarkohet këtu.

Faqet

Subscribe to AlbLinux RSS