Mirësevini!
Përdorues i ri?
AlbLinux është gati t'ju ndihmojë në hapat e parë në Universin GNU/Linux.
Përdorues me eksperiencë?
Jeni i mirëpritur, AlbLinux ka nevojë për kontributin e të gjithëve!

AlbLinux's picture

Mos përdorni atë pulsant!!!

Mos përdorni atë pulsant!!!
Të kthehesh mbrapa me explorer mund të jetë jashtazakonisht e rrezikshme. Andreas Sandblad, një student suedes i inxhenjerisë, ka njoftuar për një të çarë tek browser i windows: gjatë lundrimit dhe pas vizualizimit të një faqe të pa karikuar, duke shtypur 'back button' që ndodhet në toolbar, mund të bypasohet setimi i gradës së sigurisë tek "internet zone", duke mundësuar aktivimin e kodeve javascript të rrezikshme fshehur në url. Të prekur janë Explorer 6 dhe 5.5, w98, 2000, XP. Nga Microsoft akoma asgjë...

AlbLinux's picture

Do të jetë HP superkompjuteri Linux më i shpejtë

Do të jetë HP superkompjuteri Linux më i shpejtë
HP ka për të filluar së shpejti zhvillimin e një superkompjuteri Linux për Dipartimentin amerikan për Energjinë, një 'bishe' prej më shumë se 8mijë miliard llogaritje në sekondë. Një bishë gati të sfidojë më të shpejtit e rruzullit...

Forume: 
Lajme & Lajmërime: 
AlbLinux's picture

Izraeli nën sulme hacker

Izraeli nën sulme hacker
Që nga shtatori i 2000 domain-et e shtetit të Izraelit (.li) janë më të sulmuarit me gati 50% e totalit të sulmeve (1294).

AlbLinux's picture

Gërvisht...dhe Fito? Jo! Crack-o dhe Fito

Gërvisht...dhe fito? Jo! Crack-o dhe Fito
Një shoqëri koreane ka vënë një çmim prej 100.000$ për atë që arrin të shpojë serverin e tyre dhe të shkruajë kodin e tij të regjistrimit tek home page e sitit web të këtij server-i.

AlbLinux's picture

Red Hat 7.3 beta: A Product Review

Red Hat 7.3 beta: A Product Review

LinuxJournal ka recensuar beta3-in e shpërndarjes së re të RedHat, të quajtur Skipjack. Të rejat janë të shumta dhe ndoshta nuk është më plot me bug si beta-t e kaluara.

Faqet

Subscribe to AlbLinux RSS