Mirësevini!
Përdorues i ri?
AlbLinux është gati t'ju ndihmojë në hapat e parë në Universin GNU/Linux.
Përdorues me eksperiencë?
Jeni i mirëpritur, AlbLinux ka nevojë për kontributin e të gjithëve!

laurenti's picture

Lëshohet Debian 10 "buster"

Mbas 25 muajsh zhvillimi, projekti Debian me krenari prezanton versionin e ri stabël 10 (emri në kod "buster"), që do të suportohet në 5 vjetët e ardhshëm falë punës së kombinuar të grupit për sigurinë Debian dhe grupit Debian Long Term Support (suporti i përzgjatur Debian).

Debian 10 "buster" përfshin aplikativë dhe ambiente të ndryshëm Desktop. Midis të tjerëve tani përfshihen këto ambiente desktop:

Forume: 
Sisteme Operativë: 
laurenti's picture

GNOME 3.32 Released

The latest version of GNOME 3 has been released today. Version 3.32 contains six months of work by the GNOME community and includes many improvements, performance improvements and new features.
Lajmërmi i plotë ...

Desktop Environment: 
laurenti's picture

GNOME 3.26 Released

The GNOME Project is excited to announce the release of version 3.26, the latest version of GNOME 3. The new version is the result of six months’ hard work by the GNOME community, and comes packed with improvements and new features.

Lajmërimi i plotë...

Desktop Environment: 
laurenti's picture

Informacion shërbimi

Kohët e fundit është shtuar tepër veprimtaria e spamers dhe përpjekjet e llojeve të ndryshme për hyrje jo korrekte në sitin tonë. Për këtë arsye është ngritur niveli i kontrollit në fazat e ndryshme të aktiviteteve në sit e, në menyrë të veçantë në proçedurat e regjistrimit apo të identifikimit në sit.

laurenti's picture

Debian 7.0: bëhet e njohur data e lëshimit

Sipas traditës, periudha e zhvillimit për lëshimin e një versioni stabël Debian është më e gjatë se për shpërndarjet e tjera linux. Debian 6.0, e njohur me emrin në kod si Squeeze, në fakt është lëshuar në Shkurt 2011 pra, më shumë se dy vjet më parë. Sot ekipi i Debian bën të njohur datën e lëshimit të Debian-it të ri 7.0: 5 Maj.

Wheezy, është ky emri i versionit të shtatë Debian, prej disa kohësh ka qenë në gjendjen feature freeze dhe më së fundi është gati për tu shpalosur në versionin e ri stabël dhe përfundimtar.

Forume: 
Sisteme Operativë: 

Faqet

Subscribe to AlbLinux RSS