You are here

Lajme & Njoftime

Lajmet e fundit

laurenti's picture

Lëshohet Debian 12 "bookworm"

Mbas 1 viti, 9 muajsh e 28 ditësh me zhvillime, projekti Debian është krenar në prezantimin e versionit të ri stabël 12 (emri në kod "bookworm").

"bookworm" do të suportohet për 5 vjetët e ardhshëm, falë punës së kombinuar të grupit për sigurinë e Debian dhe të grupit Debian Long Term Support.

Në përputhje me vendimin e përgjithshëm të 2022 në lidhje me firmware jo të lirë, është shtuar një seksion i ri në arkiv që mundëson veçimin e firmware jo të lirë nga paketët e tjerë jo të lirë:

Forume: 
Sisteme Operativë: 
laurenti's picture

Lëshohet Debian 11 "bullseye"

Mbas 2 vitesh, 1 muaji dhe 9 ditë zhvillimi, projekti Debian prezanton versionin e ri stabël 11 (emri në kod "bullseye"), që do të suportohet për 5 vitet në vijim falë punës së kombinuar të Debian Security team dhe Debian Long Term Support team.

Lajmërimi i plotë (në anglisht) mund të lexohet tek faqja zyrtare e Projektit Debian.

Forume: 
Sisteme Operativë: 
laurenti's picture

IBM: 34 miliard për Red Hat

Përfundon blerja e Red Hat nga ana e IBM. Operacioni ishte tashmë i njohur që prej tetorit të vitit të kaluar, nga një njoftim për shtyp që bënte të njohur edhe sasinë e investimit ekonomik vënë në dipozicion: 34 miliard dollarë. Një shifër me të vërtetë e stërmadhe (e treta në madhësi për operacione të ngjashme), me të cilën grupi i Armonk investon në menyrë të vendosur drejt cloud hibrid.

Administratori i deleguar i Red Hat, Jim Whitehurst, do të vazhdojë të udhëheqë ndërmarrjen, por do të marrë pjesë tek management i IBM duke pasur si referues direkt Ginni Rometty (CEO).

Sisteme Operativë: 
laurenti's picture

In Memoriam: Ian Murdock

Një lajm që me të vërtetë na trishton...

With a heavy heart Debian mourns the passing of Ian Murdock, stalwart proponent of Free Open Source Software, Father, Son, and the 'ian' in Debian.

Më tepër, këtu.

Forume: 
Sisteme Operativë: 
laurenti's picture

Debian 7.0: bëhet e njohur data e lëshimit

Sipas traditës, periudha e zhvillimit për lëshimin e një versioni stabël Debian është më e gjatë se për shpërndarjet e tjera linux. Debian 6.0, e njohur me emrin në kod si Squeeze, në fakt është lëshuar në Shkurt 2011 pra, më shumë se dy vjet më parë. Sot ekipi i Debian bën të njohur datën e lëshimit të Debian-it të ri 7.0: 5 Maj.

Wheezy, është ky emri i versionit të shtatë Debian, prej disa kohësh ka qenë në gjendjen feature freeze dhe më së fundi është gati për tu shpalosur në versionin e ri stabël dhe përfundimtar.

Forume: 
Sisteme Operativë: 

Faqet

Subscribe to RSS - Lajme & Njoftime