Mirësevini!
Përdorues i ri?
AlbLinux është gati t'ju ndihmojë në hapat e parë në Universin GNU/Linux.
Përdorues me eksperiencë?
Jeni i mirëpritur, AlbLinux ka nevojë për kontributin e të gjithëve!

laurenti's picture

AlbLinux.net sërish në punë

Mbas përditësimeve të nevojshme (shiko këtu) siti i AlbLinux kthehet përsëri në punë.

Për çdo lloj problemi ndeshur gjatë përdorimit të zakonshëm, mund të përdoret tema përkatëse e forumit.

Shfletim i mbarë!

Lajme & Lajmërime: 
laurenti's picture

Serveri i ri i përkthimeve

[img_assist|nid=1293|title=|desc=|link=none|align=left|width=75|height=100]Duke filluar nga dita e sotme vihet në punë serveri i ri eksperimental i përkthimeve në linjë. Pjesa "eksperimentale" ka të bëjë vetëm me makinën ku është instaluar shërbimi: duhet kryer akoma "tarimi" në ngarkesë të plotë pune për të përcaktuar në menyrë të saktë kërkesat e nevojshme hardware dhe banda në regjim pune.

Open Source: 
Lajme & Lajmërime: 
laurenti's picture

Debian Lenny arrin në shtator

[img_assist|nid=1279|title=|desc=|link=none|align=left|width=82|height=100] Project maintainer i Debian, Luk Claes, ka njoftuar fillimin e fazës së testimit të Lenny, lëshimi i të cilit është parashikuar për në shtator.
Pra Debian ka hyrë në fazën "freeze", që do të thotë që zhvilluesit tashmë kanë vetëm pak ditë kohë për të paketuar aplikativët e tyre, aplikativë që do të vihen në dispozicion për versionet e ardhshëm të Debian dhe Ubuntu.

Forume: 
laurenti's picture

Lëshohet Firefox3

[img_assist|nid=1288|title=|desc=|link=popup|align=left|width=100|height=97] Dje (17/06) është lëshuar versioni 3 i shfletuesit më të mirë web për Linux, Windows e Mac.

Shkarkimi në gjuhën e dëshiruar mund të kryhet nga siti zyrtar ose direkt në versionin në gjuhën shqipe në adresat në vijim:

laurenti's picture

Lëshohet Plone 3.1.1

[img_assist|nid=1289|title=|desc=|link=none|align=left|width=100|height=23]Lëshohet Plone 3.1.1; të rejat kanë të bëjnë me lloje të rinj portlet, përmirësime për OpenID e RSS, nivelin e sigurisë e shumë të tjera.
Një prej objektivëve kryesorë të versionit 3.1 është lehtësimi i proçedurës së përditësimit të Plone 3.0, por edhe duke shtuar përmirësimin e sigurisë dhe një infrastrukturë efikase për programuesit.

Faqet

Subscribe to AlbLinux RSS