Mirësevini!
Përdorues i ri?
AlbLinux është gati t'ju ndihmojë në hapat e parë në Universin GNU/Linux.
Përdorues me eksperiencë?
Jeni i mirëpritur, AlbLinux ka nevojë për kontributin e të gjithëve!

AlbLinux's picture

Procesorët e fundit Athlon kanë probleme me Linux

Procesorët e fundit Athlon kanë probleme me Linux

Nga titulli mund të duket si një tjetër manovër komerciale e Intel, por nuk është kështu.
AMD, njëra prej ndërmarrjeve dominuese në prodhimin e microprocesorëve për kompjuter, ka bërë të ditur që procesorët e fundit Athlon, si XP ashtu dhe MP, nuk arrijnë të funksionojnë në menyrë korrekte me Linux.
Ekziston në fakt një bug në Kernel Linux që shkakton konflikte në cache, dhe vetë AMD i ka kërkuar ndihmë komunitetit Linux për të gjetur një zgjidhje.
AMD sidoqoftë ka realizuar një patch eksperimental për të zgjidhur përkohësisht problemin.
Mund të klikoni këtu për të lexuar lajmin e plotë të publikuar tek The Inquirer mbi këtë argument.

AlbLinux's picture

Mozilla 1.1 Alpha

Mozilla 1.1 Alpha
Gati për t'u shkarkuar release 1.1Alpha e Mozilla, browser-it kryesor në ambientet Linux.

AlbLinux's picture

Mbas C# arrin F#

Mbas C# arrin F#

Paradigma e programimit funksional/imperativ është sigurisht një nga më të përshtatshmit në dispozicion për të trajtuar dhe zgjidhur shumë nga problemet tipikë të artit të programimit.Disa gjuhë si puna e OCaml dhe Standard ML afrojnë një instrument të shkëlqyeshëm general purpose për programuesit që duan një gjuhë të thjeshtë, por edhe tepër shprehëse në gjendje të rrisë prodhimin, të zvogëlojë gradën e gabimeve dhe që u jep mundësinë të përqëndrohen gati ekzkluzivisht mbi problemet që duhen zgjidhur...

AlbLinux's picture

Windows: kodi i vjetër është një kërcënim

Windows: kodi i vjetër është një kërcënim

Microsoft do të eleminojë krejtësisht kodin e vjetër akoma prezent tek sistemi opeartiv Windows dhe tek software-t e tjerë të kompanisë: është ky rezultati i iniciativës "trustworthy computing".

AlbLinux's picture

Kernel të rinj

Kernel të rinj
Tek zona e zhvillimit shtohen akoma dy kernel të rinj: 2.5.21 dhe prepatch 2.5.20-dj4.

Faqet

Subscribe to AlbLinux RSS