Mirësevini!
Përdorues i ri?
AlbLinux është gati t'ju ndihmojë në hapat e parë në Universin GNU/Linux.
Përdorues me eksperiencë?
Jeni i mirëpritur, AlbLinux ka nevojë për kontributin e të gjithëve!

AlbLinux's picture

Një cluster nën Linux

Një cluster nën Linux

Ja një artikull me të vërtetë interesant mbi përdorimin e Linux në cluster. Një milion dollarë për të kryer eksperimente të njëfarë niveli? Jo, tashmë pak më shumë se njëzetmijë mjaftojnë.

AlbLinux's picture

Disa kopje të Visual Studio .NET janë të infektuara nga Nimda

Disa kopje të Visual Studio .NET janë të infektuara nga Nimda

Virus-i Nimda ka arritur të infektojë edhe Visual Studio .NET, suite e fundit e zhvillimit krijuar nga Microsoft. Ky worm i rrezikshëm u gjet në një file tek Application Center Test (ACT) në gjuhë koreane.
Sipas Microsoft, mundësia që ky aksident të sjellë infeksione në masë është gati zero, në fakt Nimda funksionon duke shfrytëzuar Internet Explorer 5.5 (përfshirë versionet më të vjetër), që zëvëndësohet nga Visual Studio .NET me versionin e ri 6.0 imun ndaj virus-it. [GP]

AlbLinux's picture

Gnome Desktop 2.0RC1

Gnome Desktop 2.0RC1
GNOME 2.0 Desktop Release Candidate 1: "Fever Pitch"
====================================================

The GNOME 2.0 Desktop Release Candidate 1, "Fever Pitch", is ready for your
bug-busting and testing pleasure!

Lajmërimi i plotë këtu.

AlbLinux's picture

Akoma kernel

Akoma kernel

Megjithëse dega 2.4 këtë periudhë gjendet në qetësi, nuk mund të thuhet e njëjta gjë për degën 2.5 që edhe sot sheh daljen e dy versioneve të rinj: Dave Jones 2.5.20-dj4 dhe Linus Torvalds 2.5.21

AlbLinux's picture

FreeBSD 4.6

FreeBSD 4.6

Skuadra që merret me zhvillimin e FreeBSD ka njoftuar daljen e versionit 4.6 të këtij sistemi operativ të mrekullueshëm frymëzuar nga implementimi Berkeley i Unix. Të rejat nuk janë të shumta: janë shtuar kernel driver të rinj (Sony Jog Dial device, VIA SMBus power management controllers), disa funksione janë përmirësura dhe janë zgjidhur disa bug.
Për më tepër klikoni këtu .

Faqet

Subscribe to AlbLinux RSS