You are here

Ditari i laurenti

laurenti's picture

Përditësimi i sitit në Drupal 6.6

Për shkak të http://drupal.org/node/324824 sapo është kryer përditësimi i sitit në Versionin 6.6 të Drupal.
Përditësimi (6.4 --> 6.5 --> 6.6) u krye pa probleme: siti u vendos për vetëm 15 min në modalitetin "Mirëmbajtje".

Upgrade është i këshillueshëm për të gjithë ata që përdorin DRUPAL në versionet e prekur nga problemet e përshkruar në faqen zyrtare të Drupal, dhe kryhet duke ndjekur këtë proçedurë të thjeshtë:

1- Lidhja në sit si përdorues 1 (përdoruesi admin që ka krijuar për herë të parë sitin)
2- Ndryshimi i modalitetit të funksionimit të sitit në "Jashtë linje"

laurenti's picture

Serveri i ri i përkthimeve

[img_assist|nid=1293|title=|desc=|link=none|align=left|width=75|height=100]Duke filluar nga dita e sotme vihet në punë serveri i ri eksperimental i përkthimeve në linjë. Pjesa "eksperimentale" ka të bëjë vetëm me makinën ku është instaluar shërbimi: duhet kryer akoma "tarimi" në ngarkesë të plotë pune për të përcaktuar në menyrë të saktë kërkesat e nevojshme hardware dhe banda në regjim pune.

Lajme & Lajmërime: 
Open Source: 
laurenti's picture

Kalimi nga Drupal 4.7 në Drupal 6.4

Kaloi një kohë e gjatë pa shkruar këtu. Mungesë kohe, puna... e pastaj disa ditë pushime.
Mungesë kohe??? Një sit web nuk pranon këtë term: o ke o nuk ke kohë për ta mirëmbajtur!
Para pak ditësh më arrin një email klasifikuar si "Urgjent" nga administratori i serverit ku "banon" AlbLinux.net: Aktivitet i jashtzakonshëm në sit; Përpjekje për marrjen e kontrollit të krejt serverit web.

Internet: 
Lajme & Lajmërime: 
Open Source: 
laurenti's picture

Edhe sot akoma asnjë e re nga aptitude ....

7, 8, 9 ...e sot, 10: 4 ditë pa përditësime për debian-in tim. Mesa duket problemet me ries.debian.org AKA ftp-master.debian.org vazhdojnë akoma (ftp-master është kopja qendrore e arkivit debian).
Sipas njoftimit në listën debian-devel-announce problemi ka të bëjë thjesht me "disqet": shpresojmë të jetë vetëm kjo, sidoqoftë kohëzgjatja e "downtime" është e pazakontë.

P.s.: ky problem prek vetëm përdoruesit që përdorin versionin jostabël, ose sid të Debian.

laurenti's picture

Statistika që nuk gjehen....

Më duhet të përgatis një raport brenda të shtunës në lidhje me Informatikën dhe Teknollogjitë e reja në Shqipëri, shkalla e përdorimit nga ndërmarrjet shqiptare, e kaluara, e sotmja, e ardhmja...etj..etj....
Për fat të keq, nuk arrij të gjej asnjë të dhënë apo botim zyrtar... ekzistojnë vallë statistika të ngjashme për Shqipërinë???

Ndonjë faqe web? Ndonjë studim privat? Kush ka ndonjë burim? .............................

Forume: 

Faqet

Subscribe to RSS - Ditari i laurenti