Mirësevini!
Përdorues i ri?
AlbLinux është gati t'ju ndihmojë në hapat e parë në Universin GNU/Linux.
Përdorues me eksperiencë?
Jeni i mirëpritur, AlbLinux ka nevojë për kontributin e të gjithëve!

AlbLinux's picture

Projekti ClosedBSD

Projekti ClosedBSD
Bazuar mbi FreeBSD projekti ClosedBSD ka qëllim krijimin e një firewall që nuk ka nevojë për hard disk, por që mund të qëndrojë në një floppy apo në një cd-rom. Për hollësi të tjera dhe për t'a shkarkuar, shkoni këtu.

AlbLinux's picture

Milano, një aereo përplaset me Pirellone-n


Një aereo i vogël privat targuar Zvicër (piloti një italo-zvicerian, 65-vjeçar), mbas një difekti përplaset me pallatin e komunës së Milanos: 3 të vdekur dhe 20 të plagosur.

AlbLinux's picture

Mos përdorni atë pulsant!!!

Mos përdorni atë pulsant!!!
Të kthehesh mbrapa me explorer mund të jetë jashtazakonisht e rrezikshme. Andreas Sandblad, një student suedes i inxhenjerisë, ka njoftuar për një të çarë tek browser i windows: gjatë lundrimit dhe pas vizualizimit të një faqe të pa karikuar, duke shtypur 'back button' që ndodhet në toolbar, mund të bypasohet setimi i gradës së sigurisë tek "internet zone", duke mundësuar aktivimin e kodeve javascript të rrezikshme fshehur në url. Të prekur janë Explorer 6 dhe 5.5, w98, 2000, XP. Nga Microsoft akoma asgjë...

AlbLinux's picture

Do të jetë HP superkompjuteri Linux më i shpejtë

Do të jetë HP superkompjuteri Linux më i shpejtë
HP ka për të filluar së shpejti zhvillimin e një superkompjuteri Linux për Dipartimentin amerikan për Energjinë, një 'bishe' prej më shumë se 8mijë miliard llogaritje në sekondë. Një bishë gati të sfidojë më të shpejtit e rruzullit...

Forume: 
Lajme & Lajmërime: 
AlbLinux's picture

Izraeli nën sulme hacker

Izraeli nën sulme hacker
Që nga shtatori i 2000 domain-et e shtetit të Izraelit (.li) janë më të sulmuarit me gati 50% e totalit të sulmeve (1294).

Faqet

Subscribe to AlbLinux RSS