You are here

si mund të ketë zë slackware

trip's picture

pyetja eshte e gjitha tek titullia ka mundesi qe slackeware te "flase"?p.sh:ne windows,po te perdoresh opera ka mundesi te seleksionosh tekste ne web dhe nje ze komputerik i shqipton ato(sigurisht ne anglisht)Eksiston nje gje e ngjashme ne linux?

laurenti's picture

Përshëndetje trip,në këtë drejtim slack hyn pak ose aspak: varet nga opera (sigurisht, nëse skeda audio në sistem është e konfiguruar dhe punon si duhet).Për më tepër -> http://www.opera.com/docs/plugins/

trip's picture

PershendetjeOpera thote se "speak" eshte i vlefshem vetem per windows.Pyetja ime ishte,me teper,a ka ndonje soft plus,qe te beje pak a shume ate pune?Kam perdorur ne windows nje program perkthimi shume simpatik,babylon,i cili kishte kete mundesi.Pra bente dhe perkthimin dhe shqiptimin(qe me intereson me shume)

laurenti's picture

Jo...të paktën për tani...Është akoma një funksion në fazë eksperimentale në Windows, mund t'ju konfermoj që për Linux nuk do të përfshihet as në versionin 9.0 të Opera.Ndërkohë, mund të kontrollosh këto projekte: http://loll.sourceforge.net/linux/links/Audio-Video/Voice_Apps/

trip's picture

Fakemnderit peer ndihmeen PeersheendetjePeer thjeshteesi"ee"="ë""cs"="ç"

laurenti's picture

Moduli i ri u shtua... tani filtri nee menyree automatike transformon nee "Ee", "ee", "Cs" dhe "cs" ata qee peerdorin variantin e Zt. Kopliku (http://www.peshkupauje.com/?p=522)

trip's picture

A mund ta beej dhe unee keetee gjee?Dometheenee, kur tee shkruaj dy e ngjitur tee mee kthehen automatikisht nee ee dhe po ashtu peer cs?PeersheendetjeP.S:e vutee re se nuk funksionon me subjektin

laurenti's picture

Filtri ka si qëllim kontrollin e tekstit të shkruar në mesazh, nuk ndikon tek subjekti i mesazhit.Gjithashtu, dallon ndryshimin gërma të mëdha/vogla; për të shkruar geermeen "Ee" ,mjafton të shkruash E+e (pa +), e njeejta gjee peer "Cs" (C+s).Peer mee shumee filtrat nee peerdorim.

Biggy's picture

pershendetje !

dje shkakrova UBUNTU 7.10 dhe instalova ne pc, sot jame mare gjthe diten duke e konfiguruar por doja ndihme rreth instalimit te driver psh ate te kartes grafike NVIDIA etj...por si fillim doja ndihmen tuaj per te konfiguruar Microsoft LifeChat LX-300 Headset ... mund te me thoni nese duhet te installoj ndonje driver apo te ndryshoj dicka ne alsamixer..!!!???

Info: eshte hera e pare qe instaloj Linux ne pc ,dmth prezantimin me linux e bera dje ...:)

flm.