Mirësevini!
Përdorues i ri?
AlbLinux është gati t'ju ndihmojë në hapat e parë në Universin GNU/Linux.
Përdorues me eksperiencë?
Jeni i mirëpritur, AlbLinux ka nevojë për kontributin e të gjithëve!

AlbLinux's picture

Mozilla RC2

Mozilla RC2
Mbas këshillave të shumta, bug report dhe coding të ndryshëm u lëshua RC2 di Mozilla.

AlbLinux's picture

Filesystem i Linux arrin kuotën 15 Terabyte

Filesystem i Linux arrin kuotën 15 Terabyte

Aktualisht filesystem i Linux është i aftë të manazhojë në maksimum deri 2 Terabyte; ky limit është prezent edhe tek sistemet me 64 bit, sepse zakonisht të ndryshueshmet e përdorura pë të memorizuar block offset e një disku deklarohen si unsigned apo int me 32-bit. Por, falë një patch të elaboruar nga Peter Chubb, tashmë "pinguini" mund të manazhojë disqe deri më 15 Terabyte. Ky patch mund të përdoret për kernel 2.5.x. Kujt i intereson të mësojë më shumë mund të shkojë këtu; patch mund të shkarkohet këtu.

AlbLinux's picture

Linux Hap pas Hapi

Linux Hap pas Hapi
Lind një mirror i ri i Linux Step By Step: një pafundësi dokumentesh për kë dëshiron të përdorë linux nga A tek Z...

AlbLinux's picture

iptables/kernel

iptables/kernel
Dje është dhënë njoftimi mbi një 'të çarë' të madhe sigurie në brendësi të Network Address Translation (NAT).

AlbLinux's picture

Akoma kernel

Akoma kernel
Mbas Linus Torvald, Alan Cox dhe Marcelo Tosati është rradha e Dave Jones dhe kernel-it të tij 2.5.14-dj1.

Faqet

Subscribe to AlbLinux RSS