You are here

Te çara ne database MySQL

AlbLinux's picture

Problem i rende sigurie ne brendesi te databazes me te perdorur open source

E-Matters, nje shoqeri qe merret me sigurine informatike, ka bere te ditur zbulimin e dobesive te shumfishta tek MySQL, database server open-source i mirenjohur, qe i japin mundesine sulmuesve te futen ne DB, dhe te zbatojne kode arbitrare apo te futen tek account e ndryshem pa patur nevoje te perdorin asnje password.

Gjithashtu tek librarite klient te MySQL ekzistojne dy bug ne gjendje te komprementojne funksionimin korrekt te disa programeve dhe te favorizojne sulmet e llojit DoS.

Sikurse pritej eshte leshuar versioni 3.23.54 i korrigjuar dhe pritet se shpejti nje version 4.x i patch-uar.Njoftimin zyrtar:

http://security.e-matters.de/advisories/.