You are here

Shtyhet data e lëshimit të Debian 4.0 (Etch)

laurenti's picture

Mesa duket plani orgjinal për lëshimin e versionit të ri stabël 4.0 të Debian GNU/Linux, parashikuar për në datën 4 dhjetor, nuk arriti të respektohej.
Ky vendim u mor për arsye të numrit akoma të madh të bugs akoma të pambyllur (rreth 600) dhe nga problemet që ndeshen akoma gjatë përdorimit të instaluesit të ri grafik.

Si rrjedhim, duhet pritur Janari që të shpresojmë në lëshimin e e versionit të ri 4.0.

Ky version i ri, midis të tjerave do të përmbajë pakot e reja:

 • Linux Terminal Server Project
 • Nexuiz
 • xen e vserver kernel
 • Eclipse në main
 • Tomcat 5 në main
 • Mono
 • TeX Live distribution (+350MB)
 • SER (SIP Express Router)
 • Compiz
 • SIL fonts e.g. Gentium, në main
 • p7zip, p7zip-full, lzma
 • Drivers të rinj për printer postscript
 • erlang

Ana desktop:

 • OpenOffice.org 2.0.4
 • KDE 3.5.5a
 • GNOME 2.14
 • Xfce 4.4
 • X.org 7.1
 • AIGLX
 • Firefox 1.5 (ndoshta 2.0) riquajtur iceweasel*
 • Thunderbird 1.5 riquajtur icedove
 • Beagle
 • Banshee
 • F-Spot

Ana Server:

 • PHP 5.1.4
 • MySQL 5.0.24
 • Asterisk 1.2
 • Apache 2.2
 • OTRS 2.0.4
 • PostgreSQL 8.1

Sistemi do të përmbajë:

 • Linux Kernel 2.6.18
 • mdadm 2.5
 • sun-java5
 • NFSv4 support

Ky version do të jetë i pari që do të afrojë suport zyrtar edhe për AMD64.