You are here

Nje Visual Studio .NET Open Source

AlbLinux's picture

Quhet "SharpDevelop" (#develop) dhe eshte nje IDE per projekte te bazuar tek C# dhe VB .NET ndertuar neframework Microsoft .NET.
Karakteristika kryesore e #develop eshte qe ky produkt eshte open source (leshur nen licencen GPL), pra krejtesisht falas.
Funksionet e afruara jane te shumte, disa prej tyre bile te panjohura nga 'i madhi' VS .NET, si per shembull perdorimi i template per per ekspansionin e kodit. Karakteristika te tjera per tu permendur jane suporti i forms designer, code completion, syntax highlighting, pesha e vogel e ambientit si dhe suporti per gjuhe te ndryshme (kush del vullnetar per shqipen??).
Ju ftoj te vizitoni faqen zyrtare.