You are here

Ubuntu Linux

dasho's picture

Dje provova Ubuntu Linux Version 4.10 . Me erdhi me 2 CD, nje ishte Live CD dhe tjetra ishte Install CD. CD-ja instaluese kishte nje program instalimi user friendly i cili ishte edhe ne shqip. Gjithashtu desktopi GNOME e kishte edhe shqipen. Nuk e di kush e ka fajin per kete, ose ndoshta ata te Ubuntu-se e kane bere me koke te tyre.CD-ja e pare kishte edhe disa programe open source shume te dobishme per windows, si OpenOffice, AbiWord, GIMP, PDFCreator, Firefox, Thunderbird, etj.Kush deshiron qe ta provoje, mund ta porosise falas ne kete adrese:

http://shipit.ubuntulinux.org/


Une porosita 10 kopje dhe me erdhen dje. Perderisa mberriten edhe ne zgeqet e Tiranes, besoj se mund te shkojne ne cdo cep te botes.

Kurse faqja e Ubuntu-se eshte kjo:

http://www.ubuntulinux.org/

Forume: