You are here

Si te aktivizoj intenet dhe ta bej share, sa here qe ndez co

laurenti's picture

Përshëndetje,jo, nuk është normale që mbasi ke konfiguruar me anë të pppoeconf nisjen automatike të lidhjes adsl, në fazën e boot, kjo të mos ndodhë: kontrollo edhe njëherë konfigurimin korrekt.Sidoqoftë, script-et e nisjes gjenden tek /etc/init.d/: kontrollo prezencën e një script-i me emrin ppp.Gjithashtu, tek file /etc/network/interfaces, kontrollo ekzistencën e rreshtave në vazhdim:Quote:auto dsl-provideriface dsl-provider inet ppp provider dsl-provider# please do not modify the following line pre-up /sbin/ifconfig eth0 up # line maintained by pppoeconf2- Gjatë fazës së nisjes, sistemi lexon të gjithë file që ndodhen tek /etc/init.d: pra mjafton të vendosësh tek kjo directory script-in që dëshiron të ekzekutosh në fazën e nisjes së sistemit.2.a Tek mesazhet e mëparshëm (ndarja e lidhjes Internet), kam shkruar që script-i i dhënë shërben thjesht për të krijuar një ide, e jo për t´u përdorur gjatë veprimtarisë së përditshme: janë thjesht rregullat bazë për ndarjen e Internet, pa afruar asnjë lloj mbrojtjeje serioze. Përdorim Linux për të qenë të sigurt dhe të qetë gjatë punës sonë :-)Zgjidhja: mund të fillosh të integrosh në atë script rregullat e personalizuara të sjelljes (nja 2-3 qind rreshta), ose të përdorësh firewall të gatshëm (që kanë 90% të rregullave të shkruara).Për këtë arsye ju këshillova Firestarter ( http://www.fs-security.com/ ) ose, akoma më mirë, Sharewall ( http://www.shorewall.net/ ). Mbas konfigurimit fillestar, mund të jesh gati i qetë nga ana e sigurisë (të paktën për një përdorim normal të pc).

Forume: 
trip's picture

Pershendetje laurent.
falmenderit per pergjigjet :-)
Ajo qe me thoni per firewallet eshte e drejte dhe do provoj te skarikoj sharewall ose firestarter.Besoj se mundem ta bej kete me apt-get .
Dicka tjeter,megjithese kete do ta provoj por nuk jam ne shtepi tani:
Ne skriptin qe me dhate ju,mos ka te beje qe skeda me te cilen une jam ne internet nuk eshte eth0 por eth1 me faktin qe nuk me nis lidhja ne ndezjen e komputerit?
Jo vetem kaq,por dhe kur i jap pon dsl-provider thote se eshte ok por nuk lidhem dot dhe me duhet te bej prape pppoeconf!
Me sa mora vesh skripti qe me dhate ju i thote INTIF1=´eth1´ ne qoftese ketu tregon skeden qe perdor per rrjet duhet eth0 sepse eth1 eshte skeda e lidhur me alice adsl...!
Megjithate kete do ta marr vesh(besoj )kur te shkoj ne shtepi :-)
Edhe nje here falemnderit ;-)

trip's picture

Athere,
tani jo vetem qe nuk niset ne boot internet por dhe kur i them poff dsl-provider dhe pastaj pon dsl-provider nuk lidhet me dhe me duhet te bej dhe nje here pppoeconf
:-(
ndihme...