You are here

per pun paralel

laurenti's picture

Përshëndetje anonim,
çfarë je duke kërkuar quhet cluster.
Rruga më e thjeshtë quhet ParallelKnoppix, foto, instalimi/konfigurimi.

Personalisht, kam kryer një instalim + konfigurim të një sistemi të klasës Beowulf, me rreth 20 pc normalë (për një laborator analizash), duke shfrytëzuar libraritë PVM, por është një punë e kryer rreth 3 vjet më parë dhe shumë nga script-et dhe konfigurimet nuk i kam më (ose më mirë nuk mbaj mend ku i kam lënë).
Sidoqoftë, nëse dëshiron thjesht të provosh një cluster, mjafton LiveCd e sipërpërmendur. Nëse përkundrazi, dëshiron të "pasurosh njohuritë" dhe të "djersitesh", provo instalimin dhe konfigurimin manual: eksperienca është me të vërtetë e mrekullueshme.

P.s.: mesa duket do të filloj të bllokoj shkrimin për Anonimët, kaq të vështirë e keni të shkruani emrin/pseudonimin tuaj???

Forume: