You are here

Probleme me instalimin e programeve

atx4y's picture

Pershendetje juve,
deshta te kaloj ne sid dhe tash kam nje problem.
Bera nje

apt-get update && apt-get dist-upgrade

dhe pastaj u bllokua.Pastaj tentova edhe me

apt-get clean

por pa sukses.Ma e keqja eshte se

gnome

nuk eshte instaluar.
Deshiroj ta instaloj ate me

apt-get install gnome

dhe pas shkarkimit te programeve percjellese kam kete me poshte:

Code:
 Preconfiguring packages ...
(Reading database ... 120972 files and directories currently installed.)
Preparing to replace lirc 0.7.1pre2-2 (using .../lirc_0.7.1pre2-6.1_i386.deb) ...
Unpacking replacement lirc ...
/etc/modutils/bttv: line 2: options: command not found
Error while executing /etc/modutils/bttv, aborting
dpkg: warning - old post-removal script returned error exit status 1
dpkg - trying script from the new package instead ...
/etc/modutils/bttv: line 2: options: command not found
Error while executing /etc/modutils/bttv, aborting
dpkg: error processing /var/cache/apt/archives/lirc_0.7.1pre2-6.1_i386.deb (--unpack):
subprocess new post-removal script returned error exit status 1
/etc/modutils/bttv: line 2: options: command not found
Error while executing /etc/modutils/bttv, aborting
dpkg: error while cleaning up:
subprocess post-removal script returned error exit status 1
Errors were encountered while processing:
/var/cache/apt/archives/lirc_0.7.1pre2-6.1_i386.deb
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)E kam fshire

lirc

dhe prape instaluar por pa sukses.
Tashti ne desktop skam elementet percjellese te gnome.Kernele i kam dy 2.6.8 dhe 2.6.11.Te dyjat eshte e njejta gje.Pra ska te beje me kernelin.

Forume: 
laurenti's picture

Përshëndetje atx4y,

për fat të mirë, në debian çdo problem mund të zgjidhet :-)

Mbas problemeve me dist-upgrade, komanda që duhej dhënë është:

# apt-get -f install

Në këtë menyrë do të instalohen të gjitha pakot që nuk kanë probleme dhe, do të jetë më e lehtë zgjidhja e problemit me pakon që nuk "ka dëshirë" të instalohet.

Mbasi të ketë përfunduar, riprovo me

# apt-get upgrade

Posto këtu mesazhet e gabimeve që do të ndeshës.

atx4y's picture

Përshëndetje Laurent,
Ashtu është e zgjodha problemin... në një mënyrë tjetër!
Së pari i largova këto "gabimet"apo mvarshmërit që më paraqiteshin!

# apt-get -f install

nuk bënte punë...pata provuar disa herë.
Tash kam bërë një kombinim me

testing dhe unstable

.Pra kam disa programe nga aty dhe disa nga aty.
Psh kam

# uname -a
Linux atx 2.6.12-1-386 #1 Tue Sep 6 14:35:54 UTC 2005 i686 GNU/Linux

Gnome 2.10

këtu

Përndryshe me sa po shohë nuk kam problem edhe pse nuk e kam testuar ende në tërsi.