You are here

probleme me gnome

diejt0r's picture

Pershendetje...
une kam nje problem me gnome. Perdor linux Debian
dhe kam instaluar gnome 1.4 dje kde.
Dua te kaloj ne versionin e gnome 2.4 por apt-get
nuk e ben nje gje te tille.ky eshte file i sources.lilst dhe output i apt-get upgrade:
si mund ta zgjidh kete problem?

Administratori's picture

Mesa kuptoj je duke përdorur Debian stabël. Që të mund të përdorësh pa probleme GNOME 2.4 duhet të kalosh në SID. Mund të të them që këto kohët e fundit është gati më stabël se versioni stabël :-)

Do të bashkangjis file tim të sources për apt. Hapat që duhet të ndjekësh janë:

- # apt-get --purge remove gnome*

Ndrysho sources.list me file që do të bashkangjis (apo do të shtoj këtu)

- # apt-get update
- # apt-get dist-upgrade (kështu kalon në sid)
- # apt-get -s install gnome gdm (simulo instalimin e gnome dhe gdm për të verifikuar mungesën e problemeve)
- # apt-get -u install gnome gdm
dhe do të kesh GNOME 2.4.1 në sistem
Ja dhe sources.list që jam duke përdorur:

Quote:

#deb file:/var/cache/apt-build/repository apt-build main
deb http://ftp.it.debian.org/debian/ sid main

#Ardor
deb http://n.ethz.ch/student/robertjo/download/debian ./
deb-src http://n.ethz.ch/student/robertjo/download/debian ./

#GNOME2.4
deb http://people.debian.org/ ~fpeters/gnome2.4/
deb http://apt.bxlug.be/ gnome2.4-sid/

#Gtranslator
#deb http://www.gtranslator.org/debian/ ./

#OO
# deb-src http://ftp.freenet.de/pub/ftp.vpn-junkies.de/openoffice/ unstable main contrib
#deb http://ftp.freenet.de/pub/debian-openoffice/ unstable main contrib
deb http://ftp.kulnet.kuleuven.ac.be/pub/mirror/ftp.vpn-junkies.de/openoffice/ unstable main contrib

deb http://debian.nettuno.it/debian/ sid main non-free contrib
deb-src http://debian.nettuno.it/debian/ sid main non-free contrib

deb http://ftp.bononia.it/debian/ unstable main contrib non-free
deb-src http://ftp.bononia.it/debian/ unstable main contrib non-free
deb http://ftp.bononia.it/debian-non-US/ unstable/non-US main contrib non-free
deb-src http://ftp.bononia.it/debian-non-US/ unstable/non-US main contrib non-free

#deb http://security.debian.org/ unstable/updates main contrib non-free

deb-src http://http.us.debian.org/debian unstable main contrib non-free
deb-src http://non-us.debian.org/debian-non-US unstable/non-US main contrib non-free

#kbabel + kde_cvs (hiqet me "apt-get remove kde-cvs-snapshot")
#deb http://oberlin.cems.umn.edu/kdecvs/debian ./

#webmin+
deb http://termserv.berlios.de/debian testing non-free
deb-src http://termserv.berlios.de/debian testing non-free

#XFree4.3x
deb http://penguinppc.org/~daniels/sid/i386 ./
#deb http://lesbos.esat.kuleuven.ac.be/~mleeman/debian unstable/

#Audio-video
deb http://marillat.free.fr/ unstable main
#deb ftp://ftp.mowgli.ch/pub/debian sid unofficial

#Fluxbox
deb http://people.debian.org/~dopey/fluxbox ./

#Libero & Inwind
deb http://tassi.web.cs.unibo.it/debian/liberopops ./
deb-src http://tassi.web.cs.unibo.it/debian/liberopops ./

#Java Blackdown
#deb http://www.tux.org/pub/java/debian sid main non-free
deb http://jopa.studentenweb.org/debian ./

#Videolan
deb http://www.videolan.org/pub/videolan/debian i386/
deb-src http://www.videolan.org/pub/videolan/debian sources/

#ipv6
#deb http://debian.fabbione.net/debian-ipv6 sid ipv6

#php4
deb http://www.cs.uni-magdeburg.de/~aschultz/debian/sid/ ./
deb-src http://www.cs.uni-magdeburg.de/~aschultz/debian/sid/ ./
#deb http://litux.org/debian unstable/
#deb-src http://litux.org/debian unstable/

#lokal
#deb file:/mnt/iomega/root debs/

#opengroupware
deb http://www.opengroupware.org/packages deb/

#lmodem
deb http://www.physcip.uni-stuttgart.de/heby/ltmodem/dists/debian/ ./
deb http://www.sfu.ca/~cth/ltmodem/dists/debian/ ./


Nese ke probleme gjate upgrade me shkruaj.

mil0t's picture

diejt0r,

Une gnome 2.4 e kam marre ne unstable!

E kam upgrade distron ne unstable ajo behet me editimin e /etc/apt/sources.list dhe ku te shkruan stable e ndryshon e shkruan unstable , vetem security i len ashtu si jane ne stable.

Pastaj:
apt-get update
apt-get upgrade
apt-get gnome

QaQ.

Invisible.