You are here

Problem me dual-boot, nuk shfaqet LILO...

Burim's picture

Instalova Red Hat 9 ne nje laptop. Gjithcka shkoi mire. Kur mbaroi instalimi me kerkoi qe ta heq CD dhe te bej reboot. Mirepo, gjate ristartimit, nuk mu paraqit menyja e LILO-s, por drejt u startua Win XP!

Mos eshte problem i laptopave ky lloj problemi!?

Forume: 
Burim's picture

E startova Linux-in me diskete. Dhe kur provoj /sbin/lilo -v, shkruan:

Warning: Device 0x0306 exceeds 1024 Cylinder limits.

A dtth. kjo qe nuk eshte instaluar LILO ne vendin e duhur (MBR)? Si ta permiresoj? Ju lutem!

Burim's picture

Hmmmmm, sa i cuditshem ky Linuxi.
Ishte dashur qe ne vend te fjales ´linear´ (tek lilo.conf) te shkruhet ´lba32´.

lilo.conf
---------

prompt
timeout=50
default=Windows
boot=/dev/hda
map=/boot/map
install=/boot/boot.b
message=/boot/message
lba32

image=/boot/vmlinuz-2.4.20-8
label=Linux
initrd=/boot/initrd-2.4.20-8.img
read-only
append="hdc=ide-scsi root=LABEL=/"

other=/dev/hda1
optional
label=Windows

Burim's picture

GRUB ndoshta eshte me i ri, po un me sa di LILO eshte me i mire. Eshte me i moshuar dtth. ka me shume pervoje ;) Dhe me pelqen me shume LILO se eshte i thjeshte.