You are here

kanotix dhe apt-get nuk ben

trip's picture

mirembremasot po merrem me nje distro tjeter ;-) kanotixpor kam probleme me apt-get qe nuk me upgrademe qarte:bej apt-update dhe me thote se------------Hit http://security.debian.org testing/updates/main PackagesHit http://security.debian.org testing/updates/main ReleaseHit http://security.debian.org testing/updates/contrib PackagesHit http://security.debian.org testing/updates/contrib ReleaseHit http://security.debian.org testing/updates/non-free PackagesHit http://security.debian.org testing/updates/non-free ReleaseErr http://non-us.debian.org testing/non-US/main Packages 404 Not FoundIgn http://non-us.debian.org testing/non-US/main ReleaseErr http://non-us.debian.org testing/non-US/contrib Packages 404 Not FoundIgn http://non-us.debian.org testing/non-US/contrib ReleaseErr http://non-us.debian.org testing/non-US/non-free Packages 404 Not FoundIgn http://non-us.debian.org testing/non-US/non-free ReleaseHit http://http.us.debian.org testing/main PackagesHit http://http.us.debian.org testing/main ReleaseHit http://http.us.debian.org testing/contrib PackagesHit http://http.us.debian.org testing/contrib ReleaseHit http://http.us.debian.org testing/non-free PackagesHit http://http.us.debian.org testing/non-free ReleaseFailed to fetch http://non-us.debian.org/debian-non-US/dists/testing/non-US/main/binary-i386/Packages.gz 404 Not FoundFailed to fetch http://non-us.debian.org/debian-non-US/dists/testing/non-US/contrib/binary-i386/Packages.gz 404 Not FoundFailed to fetch http://non-us.debian.org/debian-non-US/dists/testing/non-US/non-free/binary-i386/Packages.gz 404 Not FoundReading Package Lists... DoneW: Couldn´t stat source package list http://non-us.debian.org testing/non-US/main Packages (/var/lib/apt/lists/non-us.debian.org_debian-non-US_dists_testing_non-US_main_binary-i386_Packages) - stat (2 No such file or directory)W: Couldn´t stat source package list http://non-us.debian.org testing/non-US/contrib Packages (/var/lib/apt/lists/non-us.debian.org_debian-non-US_dists_testing_non-US_contrib_binary-i386_Packages) - stat (2 No such file or directory)W: Couldn´t stat source package list http://non-us.debian.org testing/non-US/non-free Packages (/var/lib/apt/lists/non-us.debian.org_debian-non-US_dists_testing_non-US_non-free_binary-i386_Packages) - stat (2 No such file or directory)W: You may want to run apt-get update to correct these problems-------------------pastaj provoj apt-get upgrade dhe------------------Reading Package Lists... DoneBuilding Dependency Tree... DoneYou might want to run `apt-get -f install´ to correct these.The following packages have unmet dependencies: libc6-dev: Depends: libc6 (= 2.3.5-8.1) but 2.3.2.ds1-22 is installed locales: Depends: glibc-2.3.5-3W: Couldn´t stat source package list http://non-us.debian.org testing/non-US/main Packages (/var/lib/apt/lists/non-us.debian.org_debian-non-US_dists_testing_non-US_main_binary-i386_Packages) - stat (2 No such file or directory)W: Couldn´t stat source package list http://non-us.debian.org testing/non-US/contrib Packages (/var/lib/apt/lists/non-us.debian.org_debian-non-US_dists_testing_non-US_contrib_binary-i386_Packages) - stat (2 No such file or directory)W: Couldn´t stat source package list http://non-us.debian.org testing/non-US/non-free Packages (/var/lib/apt/lists/non-us.debian.org_debian-non-US_dists_testing_non-US_non-free_binary-i386_Packages) - stat (2 No such file or directory)W: You may want to run apt-get update to correct these problemsE: Unmet dependencies. Try using -f.-------------------------------tani,them se eshte njeproblem tek /etc/apt/sources.list prandaj do doja te dija a ka mundesi te skarikoj nje version te ketij file qe funksionon per kanotix?file im shkruan(pas shume nderhyrjesh qe kam bere ne baze te disa howto nepre rrjet)------------------- # See sources.list(5) for more information, especially # Remember that you can only use http, ftp or file URIs # CDROMs are managed through the apt-cdrom tool. deb http://http.us.debian.org/debian testing main contrib non-free deb http://non-us.debian.org/debian-non-US testing/non-US main contrib non-free deb http://security.debian.org testing/updates main contrib non-free # Uncomment if you want the apt-get source function to work #deb-src http://http.us.debian.org/debian stable main contrib non-free #deb-src http://non-us.debian.org/debian-non-US stable/non-US main contrib non-free--------------------------------them se eshte se sben ketu problemi pasi kam futur shume duart tek ky file dhe bera gabimin e madh te mos e ruaj ne fillim(megjithese nderhyra pikerisht sepse qe e fillim me jepte te njejten pergjigje)falemnderit ne advance

Forume: 
COReE's picture

echo "" > /etc/apt/sources.list
echo "deb http://ftp.it.debian.org/debian/ testing main contrib non-free" >> /etc/apt/sources.list
echo "deb-src http://ftp.it.debian.org/debian/ testing main contrib non-free" >> /etc/apt/sources.list
echo "deb http://security.debian.org testing/updates main contrib non-free" >> /etc/apt/sources.list

ose

apt-setup

trip's picture

Miremengjes
Falemdnerit per pergjigjen,tani filloi te beje dicka te tipit;
kur bera apt-update shkoi ne rregull,pastaj bera apt-upgrade dhe me tha te bej apt-get -f install dhe filloi te instaloje libc(apo dicka te ngjashme...
tani eshte duke instaluar...
te shohim.
:-)
por pastaj do me shpjegosh dhe ate qe bera ???sepse vetem kopjova ate qe me the dhe kaq... ;-)

trip's picture

Ok ugrade ok
Por me ben cudi fakti se prape programet jane ca si te vjetra...pershembull firefox eshte akoma 1.0.5 kurse ne windows eshte 1.7 prej kohesh!!!
dhe kanotix eshte debian testing per sa mora vesh...
tani do experimentoj nje downgrading nga kanotix ne debian sarge...

pershendetje ;-)

COReE's picture

Trip, mos ja nxi jeten tani. Pse nga kano..(si quhet), ne sarge kur mund te installosh direkt sarge? Kalo ne debian instable ( qe eshte mjaft stabel ne te vertete), dhe ke edhe software te ri.

trip's picture

Dhe faktikisht kete bera(jam duke bere) ;-) :-D e mendova gjate (nja dy minuta mbasi shkrova mesazhin :-] )dhe po beej upgrade...sepaku them se kjo mjafotn per te kaluar ne unstable.futa ne apt-setup dhe sources per unstabel dhe po bej apt-get dist-upgrade...
ne nje moment me tha se nje process ne background mbaroi pa pritur dhe ndaloi upgrade...
mos nuk duhet te puno nderkohe???ne fakt komputeri ku kam kanotix sherben si server per nje windows tek nje pc tjeter ne shtepi,jam duke degjuar muzuke me xmms dhe po shoh dicka neper internet...me te gjitha keto nuk eshte ngadalesuar prandaj nuk e nderpreva punen
Kam bere gabim?? :-?

trip's picture

Mirembrema
Tani sapo mbarova upgrade nga source te unstable :-]
por vazhdoj te kem firefox(per te thene nje shmbull)1.07 kur per windows eshte 1.7 dhe per linux 1.5(ne sitin e mozilla)!!
megjithate te shohim si shkon...une perdor me teper konqueror :-)

laurenti's picture

Përshëndetje Anonim,

apt-setup

,

apt-get update

,

apt-get upgrade

,

apt-get dist-upgrade

...etj, duhen dhënë nga përdoruesi

root

ose një përdorues me të drejta të mjaftueshme.

(

man apt-get

)