You are here

Kam nje problem

patrioti1's picture

Pasi instalova Red Hat Linux 6.0 kur hapa X Windows me doli nej warning mesazh duke me thene qe nese perdor GNOME ne root do kesh probleme dhe me filesystem dhe File Manager nuk mund ta eliminoje problemin. Duhet te shtosh nje user tjeter. Se marr vesh. Une kam vetem dy partition hda1 dhe hda. Nje eshte swap files tjetra ku eshte instaluar linux. Nuk e di a duhet me teper partion. Faleminderit

Forume: 
Administratori's picture

Përshëndetje patrioti1,

është normale të linux të paralajmëron që nuk duhet t´a përdorësh si root (super-përdorues), pasi mund ti shkaktosh dëme sistemit. Prandaj ndiq këshillën që të ka dhënë: krijo një përdorues normal, dhe futu si ai përdorues. Mund të kthehesh në root kur të duash edhe duke u futur si përdorues normal.