You are here

Debian kundrejt Gentoo

dasho's picture

A e ka ndonjeri idene se si krahasohen Debian dhe Gentoo me njeri-tjetrin? Nga ca gjera qe kam pare ne internet me duket se kane njefare ngjashmerie ne llogjike. Kam pershtypjen se ndersa Debian-i mund te quhet nje sistem per profesionista, Gentoo mund te quhet nje sistem per super-profesionista (ose hackera). Merre me mend, qe ai te jep mundesine qe te kompilosh cdo gje nga zerua dhe te modifikosh te gjithe parametrat e mundshem qe mund te modifikohen.Kam ndermend qe pas Debian-it te merrem ca edhe me Gentoo, sa per te krijuar nje ide, se s´kam as kohe as durim qe te merrem me te gjitha budallalleqet e konfigurimit, kur ato te gatshmet e bejne punen shume mire.

Forume: 
Anonim's picture

dasho wrote:
A e ka ndonjeri idene se si krahasohen Debian dhe Gentoo me njeri-tjetrin? Nga ca gjera qe kam pare ne internet me duket se kane njefare ngjashmerie ne llogjike. Kam pershtypjen se ndersa Debian-i mund te quhet nje sistem per profesionista, Gentoo mund te quhet nje sistem per super-profesionista (ose hackera). Merre me mend, qe ai te jep mundesine qe te kompilosh cdo gje nga zerua dhe te modifikosh te gjithe parametrat e mundshem qe mund te modifikohen.

Kam ndermend qe pas Debian-it te merrem ca edhe me Gentoo, sa per te krijuar nje ide, se s´kam as kohe as durim qe te merrem me te gjitha budallalleqet e konfigurimit, kur ato te gatshmet e bejne punen shume mire.

Anonim's picture

He dasho,

si doli rezultati me gentoo? E gjete se si funksion?

Po tani na e trego ndryshimin e Debian vs. Gentoo. Duam ta dime edhe ne te tjeret.

Anonim's picture

Gentoo eshte dhe best of the best..me kujtohet kur e kam instaluar, me jan nevojitur me teper se nje jave..por ne fund rezulltati eshte dramatik. Se keni idene sa pak kohe i duhet per te qele programet, llogarit e tjera..
e meta e tije eshte se lyp kohe dhe duhet te lexoni per specifiken e tij

mbeteshit mire. Beni

Anonim's picture

une mund ta krahasoj me Ubuntu qe eshte si nje debian "stable". gentoo ndryshon komplet sepse eshte nje distro "rolling" qe sa here aggiornon, aggiornon komplet sistemin me versionet e fundit paketave, ndersa ubuntu ka vetem aggiornime sikurece dh stabiliteti.Te Ubuntu perdoret apt dhe file .deb kurse te Gentoo portage qe instalon direkt nga file sorgente.nese ke nje fare experince me Debian nuk do te kesh veshtiresi me Gentoo, vete se per instalimin duhet shume kohe dhe durim.Documentazioni per instalimin eshte shume i detajuar http://www.gentoo.org/doc/en/handbook/handbook-amd64.xml