You are here

Debian apo Ubuntu?

atx4y's picture

Përshëndetje,Ka një kohë relativisht të gjatë që përdor Ubuntu.Kam përdorur më parë edhe shpërndarje tjera të Linuxit dhe desha të provoj edhe Debian.Jam interesuar pak dhe kam lexuar diçka për këtë shpërndarje; bazë të Ubuntu-së.Përveç programeve të shumta që ka Debian në krahasim me Ubuntu...çka e karakterizon tjetër Debianin.Cilat do të ishin arsyet që unë psh të kaloj në Debian.Pyetja është kryesisht për përdoruesit e vjetër të Debianit!FLM

Forume: 
laurenti's picture

Përshëndetje atx4y,

nëse jeni duke përdorur Ubuntu, atëhere në praktikë jeni duke përdorur Debian, të personalizuar për përdorim si Desktop.

Është shpjeguar edhe herë të tjera: Debian është baza, në varësi të qëllimit të përdorimit mund t´a pasuroni me programe për server apo për desktop.

Grupi punues i Ubuntu është munduar të krijojë një shpërndarje që arrin të njohë/konfigurojë automatikisht gati 100% të hardware, të instalohet me lehtësi edhe nga përdorues pa shumë përvojë dhe, menjëherë pasi të jetë instaluar, t´i afrojë përdoruesit një desktop që përmban programet më të mirë për përdorim të përditshëm dhe të menjëhershëm.

Përkundrazi, Debian GNU/Linux, nuk të afron asgjë të gatshme: është përdoruesi ai që do të zgjedhe dhe konfigurojë hardware e komjuterit të tij, është përdoruesi që do të përcaktojë llojin e instalimit e se çfarë duhet instaluar e çfarë nuk duhet instaluar (Pra përvoja luan një rol kryesor).

Për hollësi të tjera, duhet të bëni një pyetje më të detajuar.

atx4y's picture

Quote:

18-07-2005 në orën 12:43, laurenti :
Përshëndetje atx4y,
...........
Përkundrazi, Debian GNU/Linux, nuk të afron asgjë të gatshme: është përdoruesi ai që do të zgjedhe dhe konfigurojë hardware e komjuterit të tij, është përdoruesi që do të përcaktojë llojin e instalimit e se çfarë duhet instaluar e çfarë nuk duhet instaluar (Pra përvoja luan një rol kryesor).

Përshëndetje Laurent,
Kështu edhe e kam paramenduar.Sa i përket pakove të programeve edhe te debian rolin kryesor e luan <b>apt</b>.Kjo nuk paraqet problem për mua.
Kam një përvoj relativisht të mirë.Particionin për Debian veq e kam krijuar.Mbrenda javës do e instaloj(sepse atëherë kaloj në flat);më duhet ti shkarkoj DVD-të.Kam shikuar mundet edhe me CD minimale po unë do ta instaloj me dy DVD-të.
Do e mbaj edhe Ubuntu-në në particionin tjetër pasi që dihet Debiani versionet e reja i paraqet relativisht rrallë e mua më pëlqen që diçka e re të ndodhë shpeshë;rasti i Ubuntu-së.
Sido që të jetë pra do e instaloj...nëse eventualisht kam probleme lajmrohem.

atx4y's picture

Përshëndetje Laurent,
Ashtu siq edhe pata paralajmëruar,e instalova debian sarge.
...Problemi që kam është ky:
(cannot start the xserver-graphical interface).
Duhet theksuar se kam instaluar

gdm

,

Gnome

si dhe

xserver-xfree86

.
Vlen për tu theksuar se në fillim është instaluar versioni më i vjetër i kernelit.
...Kam shikuar edhe me

dpkg-reconfigure xserver-xfree86

;nuk shohë ndonjë gabim.Edhe e kam krahasuar

XF86Config-4

me ate të Ubuntu-së pasi që edhe Ubuntu-në e kam të instaluar në një particion tjetër.
Ku mund të jetë problemi?

sources.list

duket kështu tek unë:
#deb file:///cdrom/ sarge main
deb ftp://ftp.debian.org/sarge stable main
deb ftp://ftp.de.debian.org/debian/ sarge stable main contrib non-free
............

laurenti's picture

Përshëndetje atx4y,

Quote:

...Problemi që kam është ky:
(cannot start the xserver-graphical interface).

Nuk besoj që mesazhi mbaron me kaq :-)
Zakonisht të thotë edhe pse nuk arrin të niset.

Nëse nuk arrin të shohësh mesazhet që të jep, mjafton të shkosh në

/var/log

dhe të lexosh file

/XFree86.0.log

, në fillim të tij gjen edhe legjendën me llojet e mesazheve që jep serveri X:

Quote:

Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.

Tre të fundit janë ato që të interesojnë.

Nëse nuk arrin t´a kuptosh ku qendron gabimi, posto këtu file e log të serverit X.

atx4y's picture

Po i dërgoj

XF86Config-4 dhe XFree86.0.log

...#FontPath "/usr/lib/X11/fonts/100dpi/:unscaled"
edhe këtë e bëra do e provoj!
P.S Nuk po funksionon kjo për ti bashkangjitur file mesazhit, andaj po e postoj këtu:

XFree86 Version 4.3.0.1 (Debian 4.3.0.dfsg.1-14 20050601051219
.....................

[ Ky Mesazh është ndryshuar nga: atx4y më 23-07-2005 18:45 ]

laurenti's picture

Hap file e konfigurimit të X (

XF86Config-4

), gjej dhe zevendëso tek seksioni

"InputDevice"

i mouse si në vazhdim:

Nga:

Option "Device" "/dev/input/mice"

Option "Device" "/dev/psaux"

Krejt seksioni duhet të jetë:


Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
Option "Device" "/dev/psaux"
Option "Protocol" "ImPS/2"
Option "Emulate3Buttons" "true"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Provo dhe na thuaj.

atx4y's picture

Diçka konkrete për tu theksuar nuk kishte!Përveç tentimit diçka më të "gjatë"për të startuar!
Po e paraqes këtu edhe XF86Config-4
....................................

[ Ky Mesazh është ndryshuar nga: atx4y më 23-07-2005 18:46 ]

atx4y's picture

E ke hetue shumë mirë.E kam edhe Ubuntu-në me një particion tjetër dhe e pata kpjue kodin prej aty...tash e kam përmirësue!
...........
me #dpkg-reconfigure xserver-xfree86 ->rikonfigurimi
si behet fshirja e saj me

rm

apo

remove

,e pastaj ta instaloj

xserver-xorg

Te keto mirror që kisha ne sorces.list nuk munda ma heret ta instaloj prandaj e instalova xserver-xfree86.
A ma tregoni nje mirror qe ta perfshije ne sorces.list ne menyre qe ta instaloj xserver-xorg.

A eshte e mundur qe nuk kam diçka te instaluar,pasi qe unë kam pas vetëm ISO CD1 dhe tjerat i kam instaluar nepermjet internetit,pra kam instaluar:

apt-get install gdm

pastaj

gnome

dhe

xserver-xfree86


[ Ky Mesazh është ndryshuar nga: atx4y më 23-07-2005 18:53 ]

laurenti's picture

Përshëndetje atx4y,nuk duhet të instalosh patjetër X.org për të përdorur Debian :-)X.org ndodhet tek versioni "unstable" (pra nga vetë emri mund të kesh probleme të mundshme gjatë instalimit/konfigurimit/përdorimit të sistemit).Nëse je i vendosur, ja proçedura se si duhet të veprosh:1- Rinis instalimin nga fillimi (duke përdorur CD e Netinstall të Sarge)2- Kur të nisësh PC nga CD, në fazën e boot shtyp [F3] dhe zgjidh opcionin linux26 (në menyrë që të instalosh një kernel 2.6)3- Ndiq hapat e instaluesit debian dhe përfundo instalimin dhe konfigurimin e parë (instalo sistemin bazë, pa sgjë tjetër).4- Mbasi të kesh kryer rinisjen e parë dhe të kesh konfiguruar/apo lënë pa konfiguruar exim, futu si root dhe fillo fazën e kalimit në "unstable".5- 5.1 # cp /etc/apt/sources.list /etc/apt/sources.backup5.2 [/B]# vi /etc/sources.list[/B] : kopjo adresat në vazhdim:[Quote][/etc/apt/sources.list]#deb file:///cdrom/ sarge maindeb ftp://ftp.it.debian.org/debian unstable main contrib non-free deb http://security.debian.org/ sarge/updates main contrib main non-free#Testingdeb ftp://ftp.it.debian.org/debian etch main contrib non-freedeb http://ftp.it.debian.org/debian/ etch main#EXPERIMENTALdeb ftp://ftp.debian.org/debian ../project/experimental maindeb http://pkg-gnome.alioth.debian.org/debian/ experimental main#KDEdeb http://pkg-kde.alioth.debian.org/kde-3.4.1/ ./#FreePOPsdeb http://tassi.web.cs.unibo.it/debian/freepops-woody ./# deb file:/var/cache/apt-build/repository apt-build maindeb http://ftp.it.debian.org/debian/ sid main#Ardordeb http://n.ethz.ch/student/robertjo/download/debian ./deb-src http://n.ethz.ch/student/robertjo/download/debian ./#Cinelerradeb http://userpages.umbc.edu/~fu1/debian unstable maindeb-src http://userpages.umbc.edu/~fu1/debian unstable maindeb http://ftp.kulnet.kuleuven.ac.be/pub/mirror/ftp.vpn-junkies.de/openoffice/ unstable main contrib#deb http://folug.linux.it/debian unstable main#deb-src http://folug.linux.it/debian unstable maindeb http://ftp.bononia.it/debian/ unstable main contrib non-freedeb-src http://ftp.bononia.it/debian/ unstable main contrib non-free#eMuledeb http://gunnm.org/~soda/ unstable main contribdeb-src http://gunnm.org/~soda/ unstable main contrib#webmin+deb http://termserv.berlios.de/debian testing non-freedeb-src http://termserv.berlios.de/debian testing non-free#TeXmacsdeb ftp://ftp.texmacs.org/pub/TeXmacs/debian experimental main#Audio-video#deb http://marillat.free.fr/ unstable main#deb ftp://ftp.mowgli.ch/pub/debian sid unofficialdeb http://ftp.nerim.net/debian-marillat/ unstable main#Java Blackdowndeb http://jopa.studentenweb.org/debian ./5.3 # vi /etc/apt/preferencesQuote:[/etc/apt/preferences]Package: *Pin: release a=unstablePin-Priority: 10015.4 # apt-get update && apt-get dist-upgrade6 Tani je në "unstable"7- Kryej instalimin e gnome, gdm, etj...duke patur parasysh që kur të instalosh X, duhet shkruar apt-get install xserver-xorg, e jo xserver-xfree868- Nëse ke PC të fuqishëm, po bashkangjis listën me programe që mund të përdorësh direkt (mund të fshish ato që nuk të interesojnë).9- Unë po jap komandën: => dpkg --get-selections > apt.filesTi merr tani apt.files[B] dhe jep komandën:[B]# dpkg --set-selections < apt.files (menjëherë mbas fazës 6)

laurenti's picture

Ok, permbajtja e apt.files eshte si ne vazhdim:

-----------------------------------------------
aalib1 install
abiword-common deinstall
abiword-plugins deinstall
acroread install
acroread-plugins install
adduser install
alien install
alsa-base install
alsa-utils install
amavisd-new install
amule install
anjuta install
anjuta-common install
apache deinstall
apache-common install
apache2 install
apache2-common install
apache2-mpm-prefork install
apache2-utils install
apmd install
apt install
apt-listbugs install
apt-listchanges install
apt-utils install
aptitude install
arj install
aspell-bin install
aspell-en deinstall
aspell-it install
at install
at-spi install
auctex install
autoconf install
autogen install
automake1.4 install
automake1.9 install
autotools-dev install
avifile-divx-plugin install
avifile-mad-plugin install
avifile-mjpeg-plugin install
avifile-player install
avifile-utils install
avifile-vorbis-plugin install
avifile-win32-plugin install
avifile-xvid-plugin install
base-config install
base-files install
base-passwd install
bash install
bc install
bind9-host install
binutils install
binutils-doc install
binutils-multiarch install
bison install
blt install
blt-demo install
bluefish install
bonobo install
bsdmainutils install
bsdutils install
bug-buddy install
build-essential install
bzip2 install
cabextract install
capplets-data install
catdvi install
cdbs install
cdda2wav install
cdparanoia install
cdrdao install
cdrecord install
cervisia install
checkinstall install
chktex install
chmlib install
clamav install
clamav-base install
clamav-daemon install
clamav-freshclam install
comerr-dev install
conglomerate install
conglomerate-common install
console-common install
console-data install
console-tools install
coreutils install
cpio install
cpp install
cpp-3.4 install
cpp-4.0 install
cracklib-runtime install
cracklib2 install
cracklib2-dev install
cramfsprogs install
cron install
cups-pdf install
cupsys install
cupsys-bsd install
cupsys-client install
cupsys-driver-gimpprint install
cupsys-driver-gutenprint install
curl install
cvs install
d4x install
dash install
dbishell install
dbus-1 install
dbus-1-dev install
dbus-glib-1 install
dbus-glib-1-dev install
dbus-qt-1 install
ddd install
debconf install
debconf-i18n install
debconf-utils install
debfoster install
debhelper install
debian-keyring install
debianutils install
deborphan install
debsums install
defoma install
desktop-base install
desktop-file-utils install
devhelp install
devhelp-common install
dh-make install
dhcp-client install
dhelp install
dia-common install
dia-gnome install
dia-libs install
dialog install
diasce2 install
dictionaries-common install
diff install
diffstat install
dillo install
discover1 install
discover1-data install
djtools install
dlocate install
dmidecode install
dnsutils install
doc-base install
doc-debian install
docbook install
docbook-defguide install
docbook-dsssl install
docbook-dsssl-doc install
docbook-utils install
docbook-xml install
docbook-xsl install
docker install
dpkg install
dpkg-dev install
dpkg-www install
dselect install
dvd+rw-tools install
dvdauthor install
dvdrip install
dwww install
e2fslibs install
e2fsprogs install
easytag install
ed install
eject install
emacs21 install
emacs21-bin-common install
emacs21-common install
emacsen-common install
enscript install
eog install
epiphany install
epiphany-browser install
epiphany-extensions install
esound-common install
evolution install
evolution-data-server install
evolution-plugins install
exim4 install
exim4-base install
exim4-config install
exim4-daemon-light install
exuberant-ctags install
fakeroot install
fastjar install
fcrackzip install
fdutils install
festival install
festlex-cmu install
festlex-poslex install
festvox-kallpc16k install
ffmpeg install
fftw2 install
file install
file-roller install
findutils install
finger install
flashplayer-mozilla install
flex install
fontconfig install
foomatic-db install
foomatic-db-engine install
foomatic-filters install
foomatic-filters-ppds install
fping install
freeglut3 install
freepops install
g++ install
g++-4.0 install
g77 install
g77-3.4 install
gaim deinstall
gaim-data install
gallery install
gamin install
gawk install
gcalctool install
gcc install
gcc-3.3-base install
gcc-3.4 install
gcc-3.4-base install
gcc-4.0 install
gcc-4.0-base install
gcj install
gcj-4.0 install
gconf install
gconf2 install
gda2-mysql install
gda2-odbc install
gda2-postgres install
gdb install
gdesklets install
gdesklets-data install
gdk-imlib1 install
gdk-imlib1-dev install
gdm install
gdm-themes install
gedit deinstall
gedit-common install
gettext install
gettext-base install
gettext-doc install
gftp install
gftp-common install
gftp-gtk install
gftp-text install
gij install
gij-4.0 install
gimp install
gimp-data install
gimp-data-extras install
gimp-python install
gimp-svg install
gksu install
glade install
glade-2 install
glade-common install
gnome-about install
gnome-applets install
gnome-applets-data install
gnome-bin install
gnome-common install
gnome-control-center install
gnome-cups-manager install
gnome-desktop-data install
gnome-doc-tools install
gnome-doc-utils install
gnome-icon-theme install
gnome-keyring install
gnome-libs-data install
gnome-mag install
gnome-media install
gnome-menus install
gnome-mime-data install
gnome-netstatus-applet install
gnome-nettool install
gnome-panel install
gnome-panel-data install
gnome-pilot install
gnome-session install
gnome-system-monitor install
gnome-system-tools install
gnome-terminal install
gnome-terminal-data install
gnome-utils install
gnomebaker install
gnomeicu install
gnomeicu-common install
gnopernicus install
gnucash install
gnucash-common install
gnupg install
gnuplot install
gnuplot-nox install
gnuplot-x11 install
gobjc install
gobjc-4.0 install
gocr install
gocr-doc install
gok install
goobox install
gpc install
gpc-2.1-3.4 install
gphoto2 install
gphpedit install
grep install
grep-dctrl install
groff install
groff-base install
grub install
grubconf install
gs install
gs-common install
gs-esp install
gs-gpl install
gsfonts install
gsfonts-x11 install
gstreamer0.8-alsa install
gstreamer0.8-cdparanoia install
gstreamer0.8-flac install
gstreamer0.8-gnomevfs install
gstreamer0.8-mad install
gstreamer0.8-misc install
gstreamer0.8-vorbis install
gswitchit install
gswitchit-dev install
gtkhtml3.6 install
gucharmap install
guile-1.6 install
guile-1.6-libs install
guile-1.6-slib install
gzip install
hardware-monitor install
hermes1 install
hermes1-dev install
hicolor-icon-theme install
hostname install
hotplug install
html2ps install
html2text install
iamerican install
ifupdown install
imagemagick install
imhangul install
imhangul-status-applet install
imlib-base install
imlib-progs install
imlib1 install
indent install
info install
info2www install
initrd-tools install
initscripts install
installwatch install
intltool install
intltool-debian install
ipchains install
iptables install
iputils-ping install
irb install
irb1.8 install
iso-codes install
ispell install
jadetex install
jargon install
java-common install
java-package install
jed install
jed-common install
jed-extra install
jhead install
k3b install
k3blibs install
kbabel install
kcontrol install
kdebase-bin install
kdebase-data install
kdelibs-bin install
kdelibs-data install
kdelibs4 install
kdewebdev install
kdewebdev-doc-html install
kedit install
kernel-doc-2.6.11 install
kernel-headers-2.6.11-1 install
kernel-headers-2.6.11-1-686 install
kernel-image-2.6.11-1-686 install
kernel-image-2.6.8-2-386 install
kernel-kbuild-2.6-3 install
kernel-package install
kernel-source-2.6.11 install
kfilereplace install
kimagemapeditor install
kino install
kino-dvtitler install
kinoplus install
klinkstatus install
klogd install
kommander install
kompare install
kxsldbg install
lacheck install
lame install
laptop-detect install
latex2html install
lbxproxy install
less install
lesstif2 install
lha install
liba52-0.7.4 install
liba52-0.7.4-dev install
libaa1 install
libaa1-dev install
libacl1 install
libaiksaurus-1.2-0 install
libaiksaurus-1.2-data install
libaiksaurusgtk-1.2-0 install
libao2 install
libapache-mod-php4 install
libapache-mod-ruby install
libapache-ruby1.8 install
libapache2-mod-auth-mysql install
libapache2-mod-php4 install
libapache2-mod-ruby install
libapm1 install
libapr0 install
libapt-pkg-perl install
libarchive-tar-perl install
libarchive-zip-perl install
libart-2.0-2 install
libart-2.0-dev install
libart-dev install
libart2 install
libarts1 install
libartsc0 install
libartsc0-dev install
libasound2 install
libasound2-dev install
libaspell15 install
libaspell15c2 deinstall
libatk1.0-0 install
libatk1.0-dev install
libatspi1.0-0 install
libattr1 install
libaudio-dev install
libaudio2 install
libaudiofile-dev install
libaudiofile0 install
libavc1394-0 install
libavcodeccvs install
libavifile-0.7c102 install
libbind9-0 install
libbio2jack0 install
libblkid1 install
libbonobo2 install
libbonobo2-0 install
libbonobo2-common install
libbonobo2-dev install
libbonoboui2-0 install
libbonoboui2-common install
libbonoboui2-dev install
libbrlapi install
libbz2-1.0 install
libbz2-dev install
libc6 install
libc6-dev install
libcamel1.2-0 install
libcap1 install
libcdio3 install
libcdk4 install
libcdparanoia0 install
libclamav1 install
libclan2-sound install
libclanlib2 install
libcomerr2 install
libcompfaceg1 install
libcompress-zlib-perl install
libconfhelper-perl install
libconfig-inifiles-perl install
libconsole install
libconvert-binhex-perl install
libconvert-tnef-perl install
libconvert-uulib-perl install
libcroco3 install
libcroco3-dev install
libcsiro0 install
libcupsimage2 install
libcupsys2-dev install
libcupsys2-gnutls10 install
libcurl3 install
libcurl3-dev install
libcurses-perl install
libcvsservice0 install
libdate-manip-perl install
libdb1-compat install
libdb3 install
libdb3-dev install
libdb4.1 install
libdb4.2 install
libdb4.3 install
libdbd-mysql-perl install
libdbd-odbc-perl install
libdbd-pg-perl install
libdbi-perl install
libdbm-ruby1.8 install
libdevhelp-1-0 install
libdigest-sha1-perl install
libdirectfb-0.9-20 install
libdirectfb-0.9-22 install
libdirectfb-extra install
libdiscover1 install
libdivxdecore0 install
libdivxencore0 install
libdmx1 install
libdns20 install
libdpkg-ruby1.8 install
libdps1 install
libdv-bin install
libdv4 install
libdvdcss2 install
libdvdread3 install
libdvdread3-dev install
libebook1.2-3 install
libecal1.2-2 install
libedata-book1.2-2 install
libedata-cal1.2-1 install
libedataserver1.2-4 install
libedataserverui1.2-4 install
libedit2 install
libeel2-2 install
libeel2-data install
libeel2-dev install
libefs1 install
libegroupwise1.2-5 install
liberuby install
libesd0 install
libesd0-dev install
libestools1.2c102 install
libevent-perl install
libevent1 install
libexif-dev install
libexif10 install
libexif12 install
libexpat1 install
libexpat1-dev install
libfaac0 install
libfaad2-0 install
libfame-0.9 install
libfinance-quote-perl install
libflac++4 install
libflac-dev install
libflac6 install
libfontconfig1 install
libfontconfig1-dev install
libfreetype6 install
libfreetype6-dev install
libfribidi0 install
libfs6 install
libg2c0 install
libg2c0-dev install
libgail-common install
libgail-dev install
libgail-gnome-module install
libgail17 install
libgal-data install
libgal2.4-0 install
libgal2.4-common install
libgal23 install
libgamin0 install
libgcc1 install
libgcj-common install
libgcj4 install
libgcj6 install
libgcj6-common install
libgconf11 install
libgconf2-4 install
libgconf2-dev install
libgconfmm-2.6-1 install
libgcrypt11 install
libgcrypt11-dev install
libgd-gif1 install
libgd-tools install
libgd2-noxpm install
libgda2-3 install
libgda2-common install
libgda2-dev install
libgdbm-dev install
libgdbm-ruby1.8 install
libgdbm3 install
libgdk-pixbuf-dev install
libgdk-pixbuf-gnome-dev install
libgdk-pixbuf-gnome2 install
libgdk-pixbuf2 install
libggi-target-emu install
libggi-target-monotext install
libggi-target-x install
libggi2 install
libggimisc2 install
libghttp1 install
libgii0 install
libgii0-target-x install
libgimp-perl install
libgimp2.0 install
libgimpprint1 install
libgksu1.2-0 install
libgksuui1.0-1 install
libglade-gnome0 install
libglade0 install
libglade2-0 install
libglade2-dev install
libglademm-2.4-1 install
libglib-perl install
libglib1.2 install
libglib1.2-dev install
libglib2.0-0 install
libglib2.0-dev install
libglibmm-2.4-1 install
libglu1-xorg install
libglu1-xorg-dev install
libglut3 install
libgmp3 install
libgnet2.0-0 install
libgnetwork1.0-0 install
libgnome-desktop-2 install
libgnome-desktop-dev install
libgnome-dev install
libgnome-java install
libgnome-jni install
libgnome-keyring-dev install
libgnome-keyring0 install
libgnome-mag2 install
libgnome-menu-dev install
libgnome-menu0 install
libgnome-pilot2 install
libgnome-speech3 install
libgnome-vfsmm-2.6-1 install
libgnome2-0 install
libgnome2-canvas-perl install
libgnome2-common install
libgnome2-dev install
libgnome2-doc install
libgnome2-perl install
libgnome2-vfs-perl install
libgnome32 install
libgnomecanvas2-0 install
libgnomecanvas2-common install
libgnomecanvas2-dev install
libgnomecanvas2-doc install
libgnomecanvasmm-2.6-1 install
libgnomecups1.0-1 install
libgnomecupsui1.0-1 install
libgnomedb2-4 install
libgnomedb2-common install
libgnomedb2-dev install
libgnomemm-2.6-1 install
libgnomeprint-bin install
libgnomeprint-data install
libgnomeprint-dev install
libgnomeprint15 install
libgnomeprint2.2-0 install
libgnomeprint2.2-data install
libgnomeprintui2.2-0 install
libgnomeprintui2.2-common install
libgnomesupport0 install
libgnomeui-0 install
libgnomeui-common install
libgnomeui-dev install
libgnomeui-doc install
libgnomeui32 install
libgnomeuimm-2.6-1 install
libgnomevfs2-0 install
libgnomevfs2-common install
libgnomevfs2-dev install
libgnorba-dev install
libgnorba27 install
libgnorbagtk0 install
libgnujaxp-java install
libgnujaxp-jni install
libgnutls-dev install
libgnutls11 install
libgnutls12 install
libgpg-error-dev install
libgpg-error0 install
libgpgme11 install
libgpgme11-dev install
libgpgme6 install
libgphoto2-2 install
libgphoto2-port0 install
libgpmg1 install
libgsf-1 install
libgsf-1-dev install
libgsl0 install
libgsm1 install
libgstreamer-gconf0.8-0 install
libgstreamer-plugins0.8-0 install
libgstreamer0.8-0 install
libgtk-java install
libgtk-jni install
libgtk-perl install
libgtk-pixbuf-perl install
libgtk1.2 install
libgtk1.2-common install
libgtk1.2-dev install
libgtk2-gladexml-perl install
libgtk2-perl install
libgtk2.0-0 install
libgtk2.0-bin install
libgtk2.0-common install
libgtk2.0-dev install
libgtkhtml1.1-3 install
libgtkhtml2-0 install
libgtkhtml2-dev install
libgtkhtml3.6-18 install
libgtkmm-2.4-1 install
libgtkmm-dev install
libgtkmm1.2-0c2 install
libgtksourceview-common install
libgtksourceview1.0-0 install
libgtkspell0 deinstall
libgtop2-5 install
libgucharmap4 install
libguile-ltdl-1 install
libguppi16 install
libgutenprint2 install
libgwrapguile1 install
libhal-dev install
libhal-storage-dev install
libhal-storage0 install
libhal0 install
libhowl-dev install
libhowl0 install
libhtml-lint-perl install
libhtml-parser-perl install
libhtml-tableextract-perl install
libhtml-tagset-perl install
libhtml-tree-perl install
libice-dev install
libice6 install
libid3-3.8.3 install
libid3tag0 install
libid3tag0-dev install
libidl-dev install
libidl0 install
libidn11 install
libidn11-dev install
libieee1284-3 install
libimlib2 install
libimlib2-dev install
libintl-gettext-ruby1.8 install
libintl-perl install
libintl-xs-perl install
libio-multiplex-perl install
libio-string-perl install
libio-stringy-perl install
libio-zlib-perl install
libiodbc2 install
libisc9 install
libisccc0 install
libisccfg1 install
libiso9660-3 install
libiw-dev install
libiw28 install
libjack0.100.0-0 install
libjack0.80.0-0 install
libjasper-1.701-1 install
libjasper-runtime install
libjaxp1.2-java install
libjpeg-progs install
libjpeg62 install
libjpeg62-dev install
libkadm55 install
libkpathsea3 install
libkrb5-dev install
libkrb53 install
liblame-dev install
liblame0 install
liblcms-utils install
liblcms1 install
libldap2 install
libldap2-dev install
liblircclient0 install
liblocale-gettext-perl install
liblockfile1 install
liblogfile-rotate-perl install
libltdl3 install
libltdl3-dev install
liblwres1 install
liblzo1 install
libmad0 install
libmagic1 install
libmagick6 install
libmail-sendmail-perl install
libmailtools-perl install
libmetacity0 install
libmime-perl install
libmjpegtools0 install
libmng1 install
libmodplug0 install
libmp4-0 install
libmpcdec3 install
libmpeg2-4 install
libmpeg2-4-dev install
libmusicbrainz4 install
libmyodbc install
libmyspell3c2 install
libmysql-ruby1.8 install
libmysqlclient12 install
libmysqlclient12-dev install
libmysqlclient14 install
libnasl2 install
libnautilus-burn1 install
libnautilus-extension1 install
libncurses5 install
libncurses5-dev install
libncursesw5 install
libncursesw5-dev install
libneon24 install
libnessus2 install
libnet-daemon-perl install
libnet-google-perl install
libnet-perl install
libnet-server-perl install
libnet1 install
libnetpbm10 install
libnetpbm9 install
libnewt0.51 install
libnfsidmap1 install
libnspr4 install
libnss3 install
liboaf0 install
libobjc1 install
libofx1 install
libogg-dev install
libogg0 install
liboggflac1 install
liboil0.3 install
libopencdk8 install
libopencdk8-dev install
libopenexr2 install
libopengl-perl install
libopenh323-1.15.3c2 install
libopenh323-dev install
libopenssl-ruby1.8 install
libopts25 install
libopts25-dev install
liborbit-dev install
liborbit0 install
liborbit2 install
liborbit2-dev install
libosp4 install
libostyle1 install
libots0 install
libpam-modules install
libpam-runtime install
libpam0g install
libpanel-applet2-0 install
libpango1.0-0 install
libpango1.0-common install
libpango1.0-dev install
libpaper-utils install
libpaper1 install
libpcap0.7 install
libpcre3 install
libpcre3-dev install
libperl-dev install
libperl5.8 install
libperlmenu-perl install
libpgsql-ruby1.8 install
libpisock++0 install
libpisock-dev install
libpisock8 install
libpisync0 install
libplplot9 install
libplrpc-perl install
libpng10-0 install
libpng10-dev install
libpng12-0 install
libpng12-dev install
libpng3 install
libpng3-dev install
libpopt-dev install
libpopt0 install
libpostproc0 install
libpq3 install
libpq4 install
libpt-1.8.3c2 install
libpt-dev install
libpvm3 install
libqhull5 install
libqt3c102-mt install
libqt3c102-mt-mysql install
libqt3c102-mt-odbc install
libqt3c102-mt-psql install
libqthreads-12 install
libquicktime1 install
libraw1394-5 install
libreadline-ruby1.8 install
libreadline4 install
libreadline5 install
libreadline5-dev install
librecode0 install
libredcloth-ruby1.8 install
libresmgr1 install
librpm4 install
librsvg2-2 install
librsvg2-common install
librsvg2-dev install
libruby1.8 install
libruby1.8-dbg install
libsamplerate0 install
libsane install
libsane-extras install
libsasl2 install
libsasl2-dev install
libscrollkeeper0 install
libsdl1.2-dev install
libsdl1.2debian install
libsdl1.2debian-oss install
libselinux1 install
libsensors3 install
libsgmls-perl install
libshout3 install
libsigc++-1.2-5c102 install
libsigc++-2.0-0 install
libsigc++-dev install
libsigc++0c2 install
libslang2 install
libslang2-dev install
libslp1 install
libsm-dev install
libsm6 install
libsmbclient install
libsmbclient-dev install
libsndfile1 install
libsnmp-base install
libsnmp5 install
libsoap-lite-perl install
libsoup2.2-7 install
libsp1c2 install
libspeex1 install
libss2 install
libssl-dev install
libssl0.9.7 install
libstartup-notification0 install
libstartup-notification0-dev install
libstdc++5 install
libstdc++6 install
libstdc++6-4.0-dev install
libsvga1 install
libsvga1-dev install
libsylpheed-claws-dev install
libsysfs1 install
libt1-5 install
libtag1 install
libtagc0 install
libtasn1-2 install
libtasn1-2-dev install
libterm-readkey-perl install
libterm-readline-perl-perl install
libtext-charwidth-perl install
libtext-iconv-perl install
libtext-wrapi18n-perl install
libtextwrap1 install
libtheora0 install
libtidy0 install
libtiff-tools install
libtiff4 install
libtiff4-dev install
libtiffxx0c2 install
libtimedate-perl install
libtool install
libuconv-ruby1.8 install
libungif4-dev install
libungif4g install
libunix-syslog-perl install
liburi-perl install
libusb-0.1-4 install
libuuid1 install
libvcdinfo0 install
libvncauth0 install
libvorbis-dev install
libvorbis0a install
libvorbisenc2 install
libvorbisfile3 install
libvte-common install
libvte4 install
libwmf-bin install
libwmf0.2-7 install
libwnck-common install
libwnck16 install
libwpd-stream8c2 install
libwpd8c2 install
libwrap0 install
libwrap0-dev install
libwww-perl install
libwww0 install
libwxbase2.4 install
libwxbase2.4-1 install
libwxbase2.4-dev install
libwxgtk2.4 install
libwxgtk2.4-1 install
libwxgtk2.4-dev install
libwxgtk2.6-0 install
libwxgtk2.6-0-python install
libwxgtk2.6-dev install
libx11-6 install
libx11-dev install
libxalan2-java install
libxau-dev install
libxau6 install
libxaw7 install
libxaw8 install
libxcursor1 install
libxdmcp6 install
libxerces2-java install
libxext-dev install
libxext6 install
libxft-dev install
libxft2 install
libxi-dev install
libxi6 install
libxine1 install
libxinerama1 install
libxkbfile-dev install
libxkbfile1 install
libxkbui1 install
libxklavier10 install
libxklavier8 install
libxml++2.6 install
libxml-dev install
libxml-parser-perl install
libxml-parser-ruby1.8 install
libxml1 install
libxml2 install
libxml2-dev install
libxml2-python2.3 install
libxml2-utils install
libxmu-dev install
libxmu6 install
libxmuu-dev install
libxmuu1 install
libxp-dev install
libxp6 install
libxpm-dev install
libxpm4 install
libxrandr-dev install
libxrandr2 install
libxrender-dev install
libxrender1 install
libxslt1-dev install
libxslt1.1 install
libxss-dev install
libxss1 install
libxt-dev install
libxt-java install
libxt6 install
libxtrap-dev install
libxtrap6 install
libxtst-dev install
libxtst6 install
libxv-dev install
libxv1 install
libxvidcore4 install
libxxf86dga1 install
libxxf86misc1 install
libxxf86vm1 install
libzvt2 install
libzzip-0-12 install
links install
linpopup install
lintian install
linux-kernel-headers install
linux-sound-base install
localepurge install
locales install
localization-config install
login install
logrotate install
lpr deinstall
lsb-base install
lsb-rpm install
lsof install
lynx install
lzop install
m4 install
magicfilter install
mailx install
make install
makedev install
man-db install
man2html install
manpages install
mawk install
mdetect install
memprof install
mencoder-586 install
menu install
menu-xdg install
mergeant install
metacity install
metamail install
mime-support install
mjpegtools install
mkisofs install
module-init-tools install
modutils install
mount install
movixmaker-2 install
mozilla-acroread install
mozilla-browser install
mozilla-firefox install
mozilla-firefox-gnome-support install
mozilla-mplayer install
mozilla-psm install
mozilla-thunderbird install
mpeg2dec install
mpg321 install
mplayer-386 install
msttcorefonts install
mysql-client install
mysql-common install
mysql-server install
nano install
nautilus install
nautilus-cd-burner install
nautilus-data install
nautilus-dbg install
nautilus-sendto install
ncurses-base install
ncurses-bin install
nessus install
nessus-plugins install
nessusd install
net-tools install
netbase install
netcat install
netkit-inetd install
netpbm install
nfs-common install
nmap install
normalize-audio install
nvi install
oaf install
odbc-postgresql install
odbcinst1debian1 install
ogmtools install
openjade install
openjade1.3 install
openoffice.org2 install
openoffice.org2-base install
openoffice.org2-calc install
openoffice.org2-common install
openoffice.org2-core install
openoffice.org2-draw install
openoffice.org2-gnome install
openoffice.org2-impress install
openoffice.org2-l10n-en-us install
openoffice.org2-math install
openoffice.org2-writer install
openssh-client install
openssh-server install
openssl install
orbit install
orbit2 install
p7zip install
pan deinstall
passwd install
patch install
pciutils install
pdftk install
pdl install
perl install
perl-base install
perl-modules install
perl-suid install
perl-tk install
perlmagick install
php4 install
php4-cli install
php4-common install
php4-mysql install
php4-pear install
phpdoc install
phpmyadmin install
pkg-config install
planner install
pm-dev install
po-debconf install
portmap install
powermgmt-base install
ppp install
pppconfig install
pppoe install
pppoeconf install
procps install
proftpd install
proftpd-common install
protoize install
proxymngr install
psfontmgr install
psmisc install
psutils install
pydb install
python install
python-apt install
python-gnome2 install
python-gtk2 install
python-imaging install
python-numeric install
python-soappy install
python-tk install
python-xdg install
python-xml install
python-xmms install
python2.3 install
python2.3-apt install
python2.3-cjkcodecs install
python2.3-egenix-mxdatetime install
python2.3-egenix-mxtools install
python2.3-glade2 install
python2.3-gnome2 install
python2.3-gtk2 install
python2.3-iconvcodec install
python2.3-imaging install
python2.3-libxml2 install
python2.3-mysqldb install
python2.3-numeric install
python2.3-pyorbit install
python2.3-tk install
python2.3-xml install
python2.3-xmms install
python2.4 install
python2.4-dev install
python2.4-minimal install
quanta install
quanta-data install
rails install
rake install
rar install
rar-2.80 install
rdesktop install
rdoc install
rdoc1.8 install
realpath install
realplayer install
recode install
reiserfsprogs install
render-dev install
reportbug install
resmgr install
rhythmbox install
ri1.8 install
rpm install
rubber install
ruby install
ruby1.8 install
ruby1.8-dev install
ruby1.8-examples install
rzip install
samba install
samba-common install
sane install
sane-utils install
scribus install
scribus-template install
scrollkeeper install
seahorse install
sed install
sgml-base install
sgml-data install
sgmlspl install
shared-mime-info install
sharutils install
slang1 install
slang1a-utf8 install
slib install
smbclient install
smbfs install
snac install
snmp install
sound-juicer install
sox install
sp install
spamassassin install
spamc install
speex install
spellutils install
ssh install
ssh-askpass-gnome install
ssl-cert install
streamripper install
streamtuner install
subtitleripper install
sudo install
sun-j2sdk1.5 install
svgalibg1 install
svgalibg1-dev install
svncviewer install
swish++ install
sylpheed deinstall
sylpheed-claws-gtk2 install
sylpheed-claws-gtk2-clamav install
sylpheed-claws-gtk2-dillo-viewer install
sylpheed-claws-gtk2-i18n install
sylpheed-claws-gtk2-image-viewer install
sylpheed-claws-gtk2-pgpmime install
sylpheed-claws-gtk2-plugins install
sylpheed-claws-gtk2-spamassassin install
sylpheed-claws-gtk2-trayicon install
synaptic install
sysklogd install
system-tools-backends install
sysv-rc install
sysvinit install
tar install
tasksel install
tcl8.3 install
tcl8.4 install
tclreadline install
tcpd install
tcptraceroute install
telnet install
tetex-base install
tetex-bin install
tetex-doc install
tetex-extra install
texi2html install
texinfo install
tidy install
tix8.1 install
tk8.3 install
tk8.4 install
tla install
toolame install
totem install
totem-xine install
transcode install
transfig install
tsclient install
ttf-bitstream-vera install
ttf-opensymbol install
twm install
ucf install
unalz install
unixodbc install
unrar install
unzip install
usbutils install
util-linux install
vcdimager install
vim install
vim-common install
vino install
vnc-common install
vnc-java install
vncserver install
vorbis-tools install
w32codecs install
w3c-dtd-xhtml install
wdg-html-reference install
weblint-perl install
wget install
whiptail install
witalian install
wx2.6-common install
wx2.6-headers install
wxpython2.6-0 install
wxwin2.4-headers install
wzip install
x-dev install
x-ttcidfont-conf install
x-window-system install
x-window-system-core install
x11-common install
xaw3dg install
xbase-clients install
xchat install
xchat-common install
xchm install
xdm install
xemacs21 install
xemacs21-basesupport install
xemacs21-bin install
xemacs21-mule install
xemacs21-mulesupport install
xemacs21-support install
xemacs21-supportel install
xfig install
xfig-libs install
xfonts-100dpi install
xfonts-75dpi install
xfonts-base install
xfonts-scalable install
xfs install
xfwp install
xine-ui install
xlibmesa-dri install
xlibmesa-gl install
xlibmesa-gl-dev install
xlibs install
xlibs-data install
xlibs-dev install
xlibs-static-dev install
xml-core install
xmms install
xnest install
xpdf install
xpdf-common install
xpdf-reader install
xpdf-utils install
xprint install
xprint-common install
xresprobe install
xsane install
xsane-common install
xscreensaver install
xserver-common install
xserver-xorg install
xterm install
xutils install
xvfb install
xvid4conf install
xvncviewer install
yelp install
zenity install
zip install
zlib1g install
zlib1g-dev install
----------------------------------------------------------

Faqet