You are here

debian apo kubuntu

trip's picture

Mirembrema te gjitheveLaurent ju ma thate se nje nga mundesite(dhe me sa vura re kjo ishte keshilla juaj)ishte te instaloj debian ne vend te kubuntu.A mund te me spjegosh se cfare do prfitoja nga nje gje e tille?Pershendetje

Forume: 
COReE's picture

Kalimi nga kubuntu ne debian eshte sigurisht i mundur, nepermjet parimit universal:1---> bej vend per te dytin duke ç´instaluar te parin.2---> instalo te dytin.>>>ku duhet te configuroj disa gjera me dore <<<Kjo eshte relative. Te gjithe linux ne pergjithesi te japin mundesine per te konfiguruar nje pjese te mire te sistemit ne linje komande...Nga kjo mund te installosh edhe MANDRIVA qe ka nje tool te ngjashme me "control panel" te windows, dhe te jep natyrisht mundesine te besh te njejtat veprime me linje komande. Software eshte me se i fundit, dhe me siguri nga ana desktop duhet te mbetesh i kenaqur.3 muaj >>>te shfytezuar mire<<< , jane te mjafueshem ne pergjithesi, per tu merzitur me mandriva, mund te kalosh direkt ne debian dhe me pas po ke deshire ne gentoo. Me keto dy te fundit merr nje experience dhe siguri ne vetvete, me te vertete te madhe.

trip's picture

pershendetje
OK instalova debian sarge netinstall.
Bej te konfiguroj apt-get por nuk ldhet ne internet.
pppoeconf dhe rrjeti duket se instalohet ne rregull.
prape nuk arrin te lidhet.
ping www.google.it host anknown
!!!!!!!!!!
skeden e rrjetit e ka gjetur tamam,thote se eshte ne rregull internet,.... :-Y :-Y

laurenti's picture

Përshëndetje trip,jo, nuk ke instaluar akoma debian (nëse ke përdorur netinstal e, pastaj nuk arrin të shkarkosh nga Internet) :-)Ja si duhet të veprosh:1- Shkarko versionin e fundit në dispozicion ( http://cdimage.debian.org/pub/cdimage-testing/etch_d-i/i386/beta1/debian-testing-i386-netinst.iso ) të net-instaluesit Debian Etch (testing) (~ 100 MB)2- Nis PC nga CD e krijuar nga Imazhi .iso i shkarkuar3- Në fazën e nisjes, thjesht shtyp [ ENTER ]4- Ndiq hapat (e thjeshtë ) të konfigurimit të llojit të instalimit5- Kujdes konfigurimin e rrjetit: zgjidh lidhjen ASL me anë të protokollit PPPoE6- Kur të arrish tek zgjedhja e pakove për instalim, zgjidh thjesht [Desktop]7- Kryej konfigurimin e apt duke zgjedhur si burim për sources.list një shtet afër teje (Italy)7.a- Në të njëjtën fazë të jepet mundësia e hapjes së një shell: hap një shell dhe shkruaj: vi /etc/resolv.confNë file që do të hapet shkruaj sa në vazhdim:nameserver 85.37.17.49nameserver 151.99.125.1Ruaj ndryshimet duke shtypur [Alt] + ZZ (pra shtyp Alt dhe dy herë gërmën Z) dhe dil nga shell.8- Instaluesi do të lidhet në Internet dhe do të fillojë shkarkimin e pakove të nevojshme për kryerjen e instalimit të Debian.9- Mbasi të kesh mbaruar me instalimin, kthehu përsëri këtu për problemet e ndeshura dhe për të vazhduar hapat e mëtejshëm të konfigurimit.

trip's picture

MirembremaOre por une nuk pashe asgje mbi ato qe thate juDomethene berainstalimin me isocd qe me thate,dhe mbasi u rinis pc fillova configurmin ku:nuk me pyet ne asnje vend se cfare configurimi te zgjedh(desktop apo dicka tjeter)me pyet vetem per sources per apt dhe une i them te fuse dhe ftp pervec cdrom qe ka si defoult.mbas kesaj fillon test i sources dhe nuk arrin te lidhet.pastaj i them te dal ne nje shell dhe i jap comanden pppoeconf por nuk manjeh si komande.tek fiel resolv.conf kamnje nameserver qe i takon eth1 (skedes se lidhur me alice)i nderrrova ne ato qe me dhate ju por nuk funkionon.kampershtypjen se kjo cd nuk ka pppoe si program.p.s:skeden e rrjetit e njeh dhe e ngarkon.nuk di se cfare te bej tani po provoj te instaloj sarge ntinstall dhe nje here sepse ky pshet qe ishte testing(po ju me mua e gjetet te beni testing ;-) )pershendetje

trip's picture

Mirmbrema
Nuk punon as me debian stable.
domethene ppple funksionon por nuk lidhet.
Nderrova dhe nameserver rek resolv.conf por asgje... :-[ :-[

trip's picture

falemnderit te dyve per eprgjigjet
per punene e slackware,ka mundesi ta provoj se me kane folur shume mire por nje dicka qe me perlqekerka shume tek debian & pasardhes eshte apt-get qe te hiqka shume probleme per axhornimin e sistemit...ma te vertete i "frikshem" ky tool :-D