You are here

Kush është më i shpejtë?

laurenti's picture

Në të vërtetë, personalisht, nuk më ka interesuar në menyrë të veçantë koha/sekondat e nisjes së një sistemi operativ (edhe pse komjuterët e mi fiken tepër rrallë :-) ).
Nga ana tjetër, nuk mund të ngjallë veç një ndjenjë kënaqësie video në vijim.
Prova është kryer në katër sisteme operativë me 64bit dhe vë në krahasim kohën e nisjes së sistemit dhe hapjen e një shfletuesi web.
Rezultati i provës:

Sisteme Operativë: 

Komente

Anonim's picture

Koha e boot varet nga parametrat dhe nga sherbimet qe startojn ne momentin kur karikohet sistemi (sa daemons perdorim) gjithsesi arch i modifikuar ne nje kompiuter me parametra normal mund te shkoj deri ne 4 sec, ka zakonisht eshte tek 15 - 20, i imi eshte 9 sec por mund te behet edhe me shpejt nese i heq disa sherbime ne startup.
Ja nje rast i nje debian qe starton ne 10 sec.
http://linux.wikia.com/wiki/Mach_Boot
---
Arditi @ albanianwizard.org