You are here

Lajme & Njoftime

Lajmet e fundit

laurenti's picture

Debian 7.0: bëhet e njohur data e lëshimit

Sipas traditës, periudha e zhvillimit për lëshimin e një versioni stabël Debian është më e gjatë se për shpërndarjet e tjera linux. Debian 6.0, e njohur me emrin në kod si Squeeze, në fakt është lëshuar në Shkurt 2011 pra, më shumë se dy vjet më parë. Sot ekipi i Debian bën të njohur datën e lëshimit të Debian-it të ri 7.0: 5 Maj.

Wheezy, është ky emri i versionit të shtatë Debian, prej disa kohësh ka qenë në gjendjen feature freeze dhe më së fundi është gati për tu shpalosur në versionin e ri stabël dhe përfundimtar.

Forume: 
Sisteme Operativë: 
laurenti's picture

Lëshohet Debian 6.0 Squeeze

06 Shkurt 2011

Mbas 24 muajsh zhvillimi të vazhdueshëm, projekti Debian është krenar të prezantojë versionin e ri të tij stabël 6.0 (emri në kod Squeeze). Debian 6.0 është një sistem operativ i lirë dhe për herë të parë vihet në dispozicion në dy versione. Në krah të GNU/Linux, me këtë version prezantohet Debian GNU/kFreeBSD, si "technology preview".

Forume: 
Sisteme Operativë: 

Faqet

Subscribe to RSS - Lajme & Njoftime