You are here

Could not find liblber and libldap!!!!

Burim's picture

Kur dua te instaloj ndonje komponente ne Add or Remove Packages, me shfaqet:Packages Not Found

The following packages.....:liblber-2.2.so.7 (´apr-util´, ´0.9.4´, ´17´)

libldap-2.2.so.7 (´apr-util´, ´0.9.4´, ´17´)

E shkarkova paketin ´openldap-2.2.13-2.i386.rpm´ (qe i permban keto) e instalova, por peresri kur provoj te instaloj dicka ne ´Add or remove packages´ me shfaqet i njejti gabim!! Pse?

Forume: 
Burim's picture

Ah po, se harova :)
Jam duke perdorur Fedora Core 2. Dhe me duket se eshte nje bug i Fedora-s ky problem!

Problemi eshte se nuk e kam te instaluar ´gcc´ dhe kur provoj ta instaloj nga ´Add or Remove Packages´ me kerkon keto dy paketat tjera t´i kem te instaluara. Megjithate edhe pas instalimit te atij paketit tjeter qe i perfshine dy paketat e nevojshme, perseri Fedora nuk arrin ta kuptoje qe ato jane te instaluara!!!

E kam me ngut, ju lutem per ndihme.

Burim's picture

Edhe une provova ta shkarkoj ´gcc´ nga Interneti dhe e instalova, por me siguri se kishte edhe ndonje problem tjeter, pasi nuk mundesha me bë ´compile & install´ me ´make && make install´.
Ne fund fund vendosa ta hjek Fedora 2 dhe iu ktheva Red hat 9 (duke futur qe ne fillim paketat qe me duhen), pasi edhe shume me shpejt me punon ky i fundit.
Por, s´pata kohe te provoj: gcc, ./configure, make, make install,....