You are here

Deutsche Telekom braktis Solaris për të kaluar në Linux

AlbLinux's picture

D_Telekom

Edhe Deutsche Telekom zgjedh open source. T-Com, sektori i Telekom për pjataformën Internet, do të zëvëndësojë 25 server Sun Solaris me një server IBM të zSeries nën Linux, i karakterizuar nga dy procesorë shtesë të optimizuar për sistemin e "pinguinit". Shoqëria gjermane ka vendosur të zgjedhe sistemin gjerman operativ Linux: SuSE .
T-Com ka deklaruar që instalimi i ri do të kursejë më shumë se 40% në sipërfaqe mbështetëse, shpenzime më të pakta për administrimin dhe 50% me energji të kursyer.