You are here

si mund të futi iframe ne faqe nuke 6.7 ?

Administratori's picture

Përshëndetje Afet,nuk e kuptova mirë çfarë të nevoitet: ke një faqe të vjetër, të shkruar në html dhe dëshiron t´a integrosh në php-nuke, apo dëshiron që në brendësi të sitit tënd php-nuke të hapësh site të tjerë të jashtëm?Në rastin e parë është e thjeshtë: ja kodi për të integruar një faqe html statike (kodi është shkruar nga Giorgio i Splatt.it)

Quote:


if(!isset($mainfile)) { include("mainfile.php"); }

$index = 0;

include("header.php");

?>Këtu kopjo faqen e plotë në html.<?php

include("footer.php");

?>

Ruaje këtë file me emrin e dëshiruar (prova.php) tek directory root e php-nuke (ku ndodhet file main.php) :Mund t´a hapësh duke nga adresa http://siti-yt.com/prova.phpNëse ke më shumë se një file statik (p.sh. një directory të tërë me faqe në html) mund të përdorësh një modul të quajtur AutoHtml dhe mund t´a gjesh tek kjo adresë: http://www.php-proxima.com/Nëse përkundrazi dëshiron të hapësh brenda sitit tënd php-nuke një sit të jashtëm çfarëdo, një nga modul-ët që mund të përdorësh quhet NukeView (kërko në Google dhe duhet t´a gjesh në ndonjë adresë).

Forume: 
Administratori's picture

Më fal, po akoma nuk e kuptova mirë çfarë të nevoitet konkretisht: 3 shembujt e mësipërm duhet të plotësojnë çdo nevojë.
Nëse dëshiron të ndryshosh apo të personalizosh krejtësisht php-nuke, duhet të provosh Proxima, që të jep mundësinë e shtimit të blloqeve statikë apo dinamikë në çdo pozicion të faqes apo modul.

Administratori's picture

Ok Afet, çfarë dëshiron të bësh realizohet automatikisht nga moduli AutoHtml.

Sidoqoftë, mjafton të krijosh një nën-directory (kartelë) në brendësi të directory modules. Ja një shembull praktik:

Të supozojmë që dëshiron të krijosh një modul të quajtur Afeti :-) Në brendësi të directory modules krijo një kartelë me emrin Afeti dhe brenda saj një file me emrin index.php. Ky file duhet të jetë strukturuar si në vazhdim:

Quote:

<?php

if (!eregi("modules.php", $PHP_SELF)) {

die ("You can´t access this file directly...");

}

$module_name = basename(dirname(__FILE__));

$index = 0;

include("header.php");
?>

Këtu shto kodin html të faqes tënde.
P.sh.:
[Shembull]
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type"
content="text/html; charset=ISO-8859-1">
<title>Faqja Ime</title>
</head>
<body>
<center><b>Kjo është thjesht një faqe bosh</b></center>
</body>
</html>
[/Shembull]

<?php include("footer.php"); ?>


Në këtë menyrë sapo krijove një modul të thjeshtë që mund t´a manovrosh nga faqja e administrimit si te gjithë modulët e tjerë.
Në shembullin e mësipërm, përdora dy gjuhë: php dhe html. Kurseva kohë në krijimin e modulit në kurriz të pastërsisë së kodit. Në të vërtetë është mirë të përdoret vetëm php në shkrimin e kodit të faqes. Në brendësi të "modules" tek php-nuke, autori ka vënë një modul në të cilin shpjegohet se si mund të krijohet një modul i ri në php-nuke duke respektuar strukturën e saj. Mos harro t´i hedhësh një sy :-)