You are here

KONFIGURIMI BAZË

AlbLinux's picture

Mbasi kompjuteri të jetë rinisur, do të gjendemi në fazën e konfigurimit të sistemit bazë:

Konfigurimi i sistemit bazë
Fillimi i konfigurimit bazë...

 • Konfigurojmë zonën orare:

  Zona orare
  Zona orare
  Zona orare...

 • Shkruaj fjalëkalimin për përdoruesin root:

  Fjalëkalimi i root
  Përdoruesi root..

 • Krijo një përdorues të zakonshëm:

  Përdoruesi
  Përdoruesi
  Përdoruesi
  Krijimi i përdoruesit të zakonshëm...

 • Zgjedhim metodën e instalimit:

  Metoda e instalimit

  Meqenëse do të kryejmë një instalim via internet, zgjedhim http:

  Metoda e instalimit

  • Zgjedhim një mirror për instalimin tonë:

   Mirror
   Mirror

  • Nëse përdorni proxy në rrjet, plotësoni të dhënat (zakonisht bosh):

   Proxy

  • Do të fillojë testimi i burimeve apt dhe në vazhdim do të hapet dritarja e dialogut të zgjedhjes së programeve për tu instaluar: zgjedhim vetëm "Serveri i postës", pasi pakot e tjera do t'i instalojmë vetë më vonë.

   Zgjedhja e programeve
   Zgjedhja e programeve...

  • Fillon instalimi në rrjet (Internet):

   Instalimi i programeve
   Instalimi i programeve...

  • Vazhdojmë instalimin pa suportin Maildir.
   Më vonë do të shohim instalimin e suportit të formatiti Maildir me anë të instalimit të Courier-POP3/Courier-IMAP:

   Instalimi i programeve

  • Nuk konfigurojmë Exim, mbasi më pas do ta zëvendësojmë me Postfix:

   Instalimi i programeve - Exim
   Instalimi i programeve - EximAsnjë konfigurim...

  • Instalimi i programeve - Exim
   Përdoruesi ku ridrejtohet posta e root...

  Urime! Sapo përfunduat konfigurimin e sistemit bazë:

  Përfundimi i konfigurimit bazë
  Përfundimi i konfigurimit bazë...