You are here

Linux dhe Planeti i Kuq

AlbLinux's picture

Qendra e kontrollit është gati dhe një festë e madhe pritet për Krishtlindje kur, apo nëse, projekti më ambicioz shkencor anglez, "Beagle 2 Mars Lander", do zbresë në planetin e kuq ditën e Krishtlindjeve.

Në një stil buxhetor të ulët, tipik anglez, një workstation i vetëm Linux, në Qendrën e Kontrollit të Operacioneve të Lander-it (LOCC) po përdoret për ëtë dërguar komanda dhe për të tërhequr të dhëna të rëndësishme nga Beagle 2."
Mbi të tjera thuhet..."workstation përdor komandat dhe kontrollet e Spacecraft Control Operating System (SCOS) që punon me Linux. Dy sisteme të tjerë bazuar mbi Linux janë të gatshëm për back-up.

E kush mund ta imagjinonte që komandat e "pinguinit-astronaut" do fluturonin deri në planetin e kuq. :-)
Për më tepër:
http://www.vnunet.com/News/1151517