You are here

Jugosllavia zhduket edhe nga Web

AlbLinux's picture

Adresat internet për Sërbinë dhe Malin e Zi humbin etiketat "yu" që zevëndësohen nga "cs".

Ky ishte vendimi i marrë dje nga International Organization for Standardization (ISO). "cs" është shkurtimi i Mali i Zi dhe Serbia, në jugosllavisht "Crna Gora" dhe "Srbija".
Fundi i shtetit Jugosllav është njohur zyrtarisht në shkurt nga World Wide Web.

Zgjedhja e "cs" nuk më duket tepër e goditur, pasi pas më pak se një viti ndoshta do të kemi dy shtete të veçantë: Serbia dhe Mali i Zi.