You are here

Si te instaloj PhPNuke 7.0 ne sistemin Windows XP??

stopi's picture

Jam perseri une,me te njejtin problem...

Nuk arrij te configuroj PhpNuke 7.0.Kam installuar apache2.0.48,php 4.3.4 mysql,phpMyadmin ,çdo gje ne rregull.Kam ndjekur proceduren e paraqitur ne docs si mund te installohet huke nepermjet phpmyadmin,krijova nje db dhe i dhashe sorgente ne nuke.sql,arrij te shohe strukturen e nuke ne localhost/phpadmin, ndryshova te dhenat ne config.php me nje editor txt (qe ja keshilloj te gjitheve qe perdorin windows - quhet scite dhe mund te bejne free download ne http://www.scintilla.org/SciTEDownload.html),jap komanden localhost/emri_db_qe_kam_zgjedhur dhe asgje, arrij te shohe vetem index of/nuke in directory.......Çfare te bej??Ndonje qe perdor windows dhe ka zgjidhur problemin te me jape nje dore...(sipas mundesive)....Nqs ndonje ka nevoje te installoje programet me siper,mund te jap ndihmen time.

Ju faleminderit

Administratori's picture

Përshëndetje stopi,

po supozoj që kartela root e apache quhet www (kontrolloje dhe zevendesoje me emrin e vërtetë). Kur unzip-on php-nuke7.0 te krijohen disa kartela: kartela html është ajo që të intereson. Kopjoje ne directory root të apache (www). Futu në të (www/html/) dhe ndrysho file config.php duke plotësuar të dhënat e konfigurimit sipas host, user, password e databazës që je duke përdorur.

Hap browser-in tënd (besoj IE) dhe jepi adresën: localhost/html
Nëse nuk ke prekur me dorë konfigurimin e apache, duhet të hapet një listë me files e përmbajtur tek kartela html, kliko tek index.php dhe duhet të hapet faqja e mirëseardhjes së PHP-Nuke7.0

Nëse shfaqen gabime në paraqitjen e faqes, dërgo këtu mesazhet e gabimeve.

Në këto forume ke dhe përgjigjen se si duhet konfiguruar apache që të lexojë automatikisht edhe index.php.

stopi's picture

Prshendetje moderator,Ne rradhe te pare te falenderoj per ndihmen qe kerkon te me japesh.Kam vepruar ne ate menyre qe me shkrove por me del nje error:
Fatal error: Call to undefined function: message_die() in C:\Programmi\Apache Group\Apache2\htdocs\html\db\db.php on line 88

Qe nuk eshte ne rregull shikohet, por ajo qe me besdis eshte se apache e kam konfiguruar per php arrij te hap phpmyadmin,mundohem te krijoj db me emrin nuke shkoj ta lidh me nuke.sql ne cartellen e nuke/sql por me jep error ....

Administratori's picture

Kontrollo edhe njehere konfigurimin tek config.php: nuk e ke ne rregull.
Mesazhi i gabimit qe te del eshte me banali dhe me i zakonshmi:

Quote:

$db = new sql_db($dbhost, $dbuname, $dbpass, $dbname, false);
if(!$db->db_connect_id) {
message_die(CRITICAL_ERROR, "Could not connect to the database");

Kontrollo qe:

Quote:

$dbhost = "localhost";
$dbuname = "emri_perdoruesit_te_databazes";
$dbpass = "passwordi_i_perdoruesit_te_databazes";
$dbname = "emri_i_databazes";
$prefix = "nuke";
$user_prefix = "nuke";
$dbtype = "MySQL";
$sitekey = "SdFackYou*fa28367-dm56w69.3a2fDS+e9";
$gfx_chk = 7;

Administratori's picture

Quote:

There seems to be a problem with the MySQL server, sorry for the inconvenience.

Kontrollo që serveri MySQL të jetë i instaluar dhe të jetë duke funksionuar.