You are here

GnomeMeeting...!

COReE's picture

Mirembrema te gjitheve. Doja te di, nese dikush nga ju e ka perdorur ndonje here GnomeMeeting

(videoConferenca per Gnome). Problemi eshte se mua nuk me jepet mundesia e shkrimit mbi

/dsp/sound/dsp. me rezulton rezulton, si dispositiv, me te drejta te PLOTA per user <user>, por tek konfiguracioni automatik , ku me njeh edhe dispositivet audio && mixer respektivisht, /dev/sound/dsp

dhe /dev/sound/mixer me jep vazhdimisht kete mesazh:

/**

La periferica audio selezionata (/dev/sound/dsp) Ú sta aperta con successo, ma non Ú possibile scrivere dati su di essa. Controllare le impostazioni audio.

*/

Praktikisht me mohon te drejten e shkrimit mbi periferica. E provova dhe si root, identike.

Booo..., pure mesazhi me duket dhe shume i conciz.:-?

Administratori's picture

Përshëndetje COReE,

çfarë shpërndarje linux je duke përdorur? Versioni i kernel? Audio funksionon normalisht? Ke provuar korrektësinë e të gjithë konfigurimeve?

Unë p.sh. veproj kështu për skedën time audio (përdor alsa si driver):

# adduser <user> audio
# chmod a+rw /dev/dsp /dev/mixer /dev/sequencer /dev/midi

Në këtë menyrë gjithçka funksionon. GnomeMeeting nuk ka asnjë problem në auto-zbulimin e device audio. Ja si duket GnomeMeeting në pjesën në lidhje me device audio:


COReE's picture

Ciao Goku. Atehere, jemi ne mandrake 9.2 (kernel 2.4).
Te kam bashkangjitur 2 foto, qe japin nje ide me te qarte...

COReE's picture

ja dhe tjetra.

helios's picture

Quote:

14-12-2003 në orën 21:23, COReE :
Mirembrema te gjitheve. Doja te di, nese dikush nga ju e ka perdorur ndonje here GnomeMeeting
(videoConferenca per Gnome). Problemi eshte se mua nuk me jepet mundesia e shkrimit mbi
/dsp/sound/dsp. me rezulton rezulton, si dispositiv, me te drejta te PLOTA per user <user>, por tek konfiguracioni automatik , ku me njeh edhe dispositivet audio && mixer respektivisht, /dev/sound/dsp
dhe /dev/sound/mixer me jep vazhdimisht kete mesazh:
/**
La periferica audio selezionata (/dev/sound/dsp) Ú sta aperta con successo, ma non Ú possibile scrivere dati su di essa. Controllare le impostazioni audio.
*/
Praktikisht me mohon te drejten e shkrimit mbi periferica. E provova dhe si root, identike.
Booo..., pure mesazhi me duket dhe shume i conciz.

:-? <br>


Ciao COReE, se pari, pse e ke hapur ketu kete teme? :)
Atehere, pashe qe kishe te njejten skede zanore me timen. Meqe problemin e a+rw e kishe zgjidhur, mendoj qe zhurma te vjen si pasoje e mikrofonit. Skeda qe kemi ne, nuk suporton akoma full-duplex, keshtu qe mesazhin e GnomeMeeting mund ta injorosh(ate qe thote duhet te instalosh drivera full-duplex). Ah, duhet te kesh kujdes, qe skeda e zerit te jete e lire, pasi keshtu e perdor vetem GM.
Kontrollo me alsamixer,(ose me nje mixer tjeter) nese opcioni "Boost +20dB" i mikrofonit nuk eshte aktivizuar, pastaj ulja pak volumin, perdor kufje per te eliminuar jehonen. Keto me erdhen nder mend tani. Nese spunon serish, provo te regjistrosh me regjistruesin e zerit te Gnome-s. In bocca al lupo ;-)

[ Ky Mesazh është Modifikuar nga: helios më 15-12-2003 21:16 ]