You are here

Distribucion Linux ne shqip ! ! !

flomish's picture

Ndoshta titulli mund t´ju terheqe me shume se ajo qe do shkruaj me poshte.Ajo qe dua te them eshte vetem nje ide shume e lehte e realizueshme.Tani eshte e mundur qe edhe nje fillestar ne Linux te krijoje nje "distribucion te tijin" live-cd si p.sh nje derivativ i Mandrake ose i Knoppix.

Ne lidhje me mandrake eshte e lehte fare ,fale projektit mklivecd-project. <a href="http://www.linuxminicd.org/mklivecd/" target="_blank" target="_new">http://www.linuxminicd.org/mklivecd/</a> ose http://livecd.berlios.de/Une mendoj qe ka ardhur koha te krijohet nje distribucion i bazuar ne projektin mklivecd-projekt i cili te bazohet ne Mandrake dhe te permbaje Gnome ne shqip plus aplikacionet e Gnomes.Ndonese me pelqen me shume KDE nje distribucion i tille do ishte nje arritje qe do bente goxha buje ne Shqiperine e pushtuar nga softwaret private.Nuk jam shume i informuar ne lidhje me Knoppix per te bere nje distribucion te bazuar ne te, por mesa di una Kde ne shqip eshte goxha larg.Gjithe te miratflomish

P.s. Kam nje muaj pa perdorur Windows.Uroj te zgjasi akoma me shume.[ Ky Mesazh është Modifikuar nga: flomish më 20-01-2004 15:08 ]

dasho's picture

Kam besim se eshte ashtu sic thua ti. Per momentin nuk me lejojne kushtet qe ta provoj (sepse ate hapesire qe kam ma kane zene provat me knoppix-in). Por kur te lirohem do ta provoj patjeter.

Anonim's picture

Ne rradhe te pare pergezime per idete fantastike dhe shkallen e njohjes...

Une kam disa kohe qe perdor nje distro me baze Debjan dhe KDE - quhet PCLinuxOS qe me ka bere shume per vete dhe kam kethyer pothuaj cdo PC ne linux (tre te vjeter qe punojne shkelqyeshem e nje te ri (laptop) qe e perdor dhe per virtualizim. Nuk jam njohes aq i thelle i Linux-it po si i sapo konvertuar jam shume shume i kenaqur. Sa per gjuhen? Me qe eshte degezim i Debjan shkalla e veshtiresise eshte e njejte.
per sa i perket KDE apo GNOME - jam shume ne favor te KDE-se , gjithenje si perdorues me pervojen nga MS...

Shqip? Po ... kemi privilegjin e alfabetit latin dhe kjo duhet te na lehtesoje. Mendoni sikur femijet e emigranteve te vendev te ndryshme te punonin vetem ne shqip!

Ju shkofte mbare dhe do ta ndjek gjithenje kte forum
fred

Faqet