You are here

chmod 666 & chmod 777

laurenti's picture

Përshëndetje Anonim,fillimisht duhet të sqarosh se çfarë sistemi operativ përdor serveri ku ke instaluar PHP-Nuke.Nëse është linux, dhe ke hyrje shell, komanda është e thjeshtë: # chmod 666 emri.file# chmod 777 emri.kartelaNëse nuk ke hyrje shell, me anë të klientit ftp që përdor për të ngarkuar files, klik i djathtë mbi emrin e file --> chmodLexo edhe një vështrim mbi sistemin e të drejtave të file në Linux.

altiX's picture

Quote: 17-09-2005 në orën 16:45, Anonymous :une zbrita phpnuke nga nukecopse.com dhe i ngrita te gjitha filet ne ftp.host.sk nuk bera as gje tjeter pervec se config.php qe i vura te dhenat e mia.. Përshëndetje,E shohë se pyetja i është drejtuar Laurentit... por po mundohem unë të përgjigjem pasi që Laurenti edhe ashtu ka shumë punë :-) Respekt për punën që bënë ai me kolegët(kemi gnome shumë bukur të përkthyer në shqip)....Ti kthehem pyetjes!Duhet që aty ku i ke dërguar të dhënat apo File me të djathtën e miut të shtypësh dhe të paraqitet kjo dritare dhe aty i jepë të drejta çfarë do ti.Në këtë rast është chmod 777Kështu duket në rastin tim me gftp me shpërndarje të Linuxit.Nëse përdor sistem tjetër me siguri është e njëjta gjë apo përafërsisht e ngjashme.